Hlavní navigace

Rádio Dechovka už vysílá z definitivního stožáru, během září přejde na plný výkon

2. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ještě v letošním roce by se podle slov spolumajitele Rádia Dechovka Romana Culka mělo rozšířit jeho vysílání také na jižní Moravu a do jižních Čech.

Tematická stanice Rádio Dechovka, která jako jedna z málá využívá pro šíření svého signálu mimo jiné i střední vlny, přejde během tohoto měsíce na definitivní výkon, tedy 10 kW. Serveru DigiZone.cz to řekl její spolumajitel Roman Culek, podle jehož slov už Dechovka vysílá několik týdnů z definitivního stanoviště, kterým je stožár v Praze – Líbeznicích. Je to první soukromý středovlnný vysílač v České republice, takže k tomu přistupujeme s pokorou, uvedl Culek. Do konce roku by chtěla stanice rozšířit vysílání do jižních Čech a na jižní Moravu.

Tipy C

Z ARCHIVU: Rádio Dechovka odstartuje na středních vlnách pravděpodobně 1. srpna

Původní drátová anténa, která byla od stávajícího stanoviště umístěna přibližně o 4 km dále, se v současné době nevyužívá. Nacházela se v areálu Českých přístavů. Na stávající středovlnné vysílání jsou podle spolumajitele originální rozhlasové stanice velice kladné odezvy. Do Rádia Dechovka se ozývají posluchači od Ústí nad Labem, Děčína, Rakovníka, Orlíku až přes Moravu. Podle informací serveru DigiZone.cz se Dechovku i přes stávající výkon 1 kW podařilo zachytit dokonce i na Slovensku. Prozatím jde ale stále pouze o zkušební provoz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).