Hlavní navigace

Rádio Dechovka odstartuje na středních vlnách pravděpodobně 1. srpna

10. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V uplynulých dnech vyzkoušela Dechovka testy s drátovou anténou, která při výkonu 100 Wattů pokryla okolí 40 km. Umístěna byla téměř ve stejné lokalitě, jako bude definitivní vysílač.

Pravděpodobně od 1. srpna budou moci zájemci o lidovou hudbu zachytit na středních vlnách tematické Rádio Dechovka. Serveru DigiZone.cz to řekl spolumajitele stanice Roman Culek. Dechovka už je v tuto chvíli šířena prostřednictvím internetu a také pražského DVB-T multiplexu Regionální síť 4 společnosti Prague Digital TV. Za ní stojí ostravský podnikatel Leoš Pohl, který v provozovateli stanice vlastní třetinový podíl. Nový vysílač Rádia Dechovka vyroste v Líbeznicích na frekvenci 1233 kHz.

BRAND24

K TÉMATU: Nové celoplošné Rádio Dechovka získalo licenci. Bude vysílat na středních vlnách

Vysílač pro Rádio Dechovka v současné době ještě nestojí, čeká se na připojení elektřiny od ČEZu. V následujících dnech se položí zemnění, a poté by mělo dojít ke vztyčení stožáru, k němuž se připojí kontejner, takzvaná buňka, který bude rozdělen na dvě místnosti. V jedné je prostor pro technologie, ve druhé je Faradayova klec (viz Wikipedia). Vysílání chceme spustit 1. srpna, ale možná se to podaří dříve, uvedl Culek Od léta plánuje Dechovka rozšíření mluveného slova a ve vysílání proběhnou kosmetické změny. Stane se tak po 15. červnu, kdy stanice oslaví čtvrté narozeniny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).