Hlavní navigace

Úspory na ČT 24 nemusí být konečné, říká její šéf Milan Fridrich

23. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 12. 2009

Odchod poloviny moderátorů a části editorů, kameramanů a asistentů ze zpravodajského kanálu ČT 24, ke kterému dojde na přelomu roku, nemusí být posledním úsporným opatřením v rámci zpravodajství České televize. Serveru DigiZone.cz to řekl ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. V současné době si testujeme, s jakým počtem lidí dokážeme dělat různě kvalitní vysílání, uvedl.

K TÉMATU: ČT 24 od příštího roku s novou grafikou, méně lidmi a na maximum

Pokud zjistím, že bychom mohli jít ještě dál a spojit práci některých editorů, nebo pospojovat celé bloky vysílání ČT 24, půjdeme do toho, slibuje Fridrich. Jednou z novoročních změn bude například zapojení moderátorů hlavní zpravodajské relace do moderování pozdně večerních a nočních zpravodajských relací na ČT 24.

Tipy C

Fridrich zároveň vyloučil, že by ČT úspornými opatřeními ve zpravodajství v příštím roce ušetřila 20 milionů korun. Nevím, kde se tato částka vzala. Ode mě ji nikdo neměl, uvedl.

Původní rozhovor s Milanem Fridrichem o změnách ve zpravodajství České televize a na ČT 24 čtěte na DigiZone.cz v úterý 28. prosince

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).