Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Mrazík, Válka Roseových nebo Snídaně u Tiffanyho

30. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – pohádka Tajemství staré bambitky – co se stane, když jediný spravedlivý loupežník pověsí řemeslo na hřebík? Výpravná pohádka České televize s písničkami o zamilovaném princi, který si musí zasloužit lásku prosté dívky a také dokázat, že může vládnout království i bez chamtivých rádců.

  • ČT2, 20:00 – komedie Snídaně u Tiffanyho – mezi nestárnoucí filmy určitě patří romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy amerického spisovatele Trumana Capoteho. Vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslně sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z „příspěvků na taxík a oblečení“ od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se s začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde právě bydlí…

  • Nova, 20:20 – pohádka Mrazík – bylo-nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku. Jenže si vzal zlou ženu, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, tím víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku a přemýšlela, jak se jí zbavit. Nakonec ji jedné kruté zimy vyhnala do lesa a doufala, že tam zmrzne nebo ji sežerou vlci.

Tipy C

  • Prima, 21:55 – komedie Válka Roseových – Barbara a Oliver Roseovi žili doposud v poklidném a šťastném manželství. Najednou zjišťují, jak by bylo krásné žít bez toho druhého. Chtějí ale zůstat ve stejném domě, a tak se rozpoutá peklo se spoustou naschválů.

  • Barrandov Plus, 20:20 – komedie Četník ze Saint Tropez – nezapomenutelný Louis De Funes v nezapomenutelné četnické sérii. Energický, ale poněkud chaotický strážce zákona přichází ze zapomenuté vesnice v horách přímo na francouzskou Riviéru, aby tu zjednal pořádek! Bláznivin legendárního četníka Cruchota si můžete užít i ve volných pokračováních Četník v New Yorku, Četník se žení, Četník ve výslužbě, Četník a mimozemšťané a Četník a četnice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).