Hlavní navigace

Primě meziročně klesly tržby z reklamy o 20 procent

4. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 8. 2009

Televize Prima měla za první pololetí 2009 nižší příjem z reklamy meziročně zhruba o 20 procent. Uvedl to generální ředitel stanice Marek Singer, kterého citovala agentura ČTK a deník Lidové noviny. V průběhu léta se ztráty vůči minulému roku snižují, což je sice pozitivní zpráva, ale zatím nemohu nijak odhadovat nějaký další průběh. Věřím jen, že v příštím roce se dostaneme na úroveň roku 2008, uvedl Singer.

Na poklesu se podepsalo především slabé první letošní čtvrtletí, za druhé byl totiž provozní zisk meziročně zhruba na stejné výši, uvádějí LN. Prima v prvním čtvrtletí investovala i do nákupu pořadů pro svůj druhý kanál Prima Cool. Loňské tržby byly ovlivněny i díky příjmům spojeným s fotbalovým šampionátem EURO 2008, který Prima vysílala exkluzivně v České republice a po mnoha letech tak vystřídala veřejnoprávní Českou televizi ve vysílání některé z významných sportovních událostí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).