Hlavní navigace

Moonlight 1.0: od instalace k první aplikaci

23. 2. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Jak jsme vás již informovali, nedávno vyšla finální verze Moonlight 1.0, což je otevřená implementace technologie Microsoft Silverlight pro Linux (resp. unixovské systémy). Dnešní článek Moonlight 1.0: od instalace k první aplikaci ze sekce Zdroják na našem sesterském serveru Root.cz provede instalací Moonlightu (včetně balíčku kodeků pro přehrávání videa) a ukáže vám, jak si můžete vytvořit jednoduchou aplikaci, která poběží v Moonlightu 1.0 i Silverlightu 1.0.

Jak jsme vás již informovali, nedávno vyšla finální verze Moonlight 1.0, což je otevřená implementace technologie Microsoft Silverlight pro Linux (resp. unixovské systémy). Dnešní článek Moonlight 1.0: od instalace k první aplikaci ze sekce Zdroják na našem sesterském serveru Root.cz provede instalací Moonlightu (včetně balíčku kodeků pro přehrávání videa) a ukáže vám, jak si můžete vytvořit jednoduchou aplikaci, která poběží v Moonlightu 1.0 i Silverlig­htu 1.0.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).