Hlavní navigace

ZOH 2010 Vancouver: Co chystá Česká televize, STV a Eurosport?

21. 1. 2010
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Zimní olympijské hry v kanadském Vancouveru se budou letos konat od 12. do 28. února. Přesto, že tiskovou konferenci k tomuto mimořádnému svátku pořádá Česká televize až začátkem příštího měsíce, serveru DigiZone.cz se podařilo získat aktuální rozpis, podle kterého se veřejnoprávní médium bude řídit. Ale nejen to! K dispozici máme také programové schéma panevropského kanálu Eurosport a stranou nezůstanou ani diváci, kteří budou při sledování volit slovenské veřejnoprávní kanály Dvojka a Trojka.

Česká televize – co se ví oficiálně

Veřejnoprávní ČT zatím nechce oficiálně prozradit, jak bude její olympijské vysílání vypadat. Chce být k novinářům spravedlivá a své karty odhalí až 2. února na tiskové konferenci. Serveru DigiZone.cz se však podařilo získat rozpis vysílání na kanálech ČT 2, ČT 4 a ČT HD. Nejprve vás seznámíme s tím, co se ví oficiálně. Na Dvojce poběží olympijský program od 18 hodin po celou noc, na ČT 4 nonstop po celý den. Přenosy z her odstartují na ČT 2 ve 2:00 v sobotu 13. února slavnostním zahájením. Nebudou chybět tradiční rozhovory Jaromíra Bosáka z českého olympijského domu s olympioniky, vysílání ozvláštní i fejetony Jakuba Bažanta. Olympiádu nabídne Česká televize poprvé v HD rozlišení. Jak informovala na svém webu stanice ČT 24, před zahájením přímých přenosů z každého dne a po jejich skončení shrne dění ve Vancouveru Velký přehled. I letos bude každý den v Rozhovoru s hvězdou zpovídat Jaromír Bosák české olympioniky přímo v Českém olympijském domě.

Vancouver 2010 - maskoti

Novinky, které pro své čtenáře zjistil DigiZone

ČT HD bude vysílat ZOH nepřetržitě. Denně zhruba od 17 do 8 hodin půjde o stejný obsah jako na ČT 2, po zbytek dne stejný obsah jako na ČT 4. Česká televize připravuje pro sportovní fanoušky jako obvykle komplexní internetové stránky mapující minutu po minutě dění na zimních olympijských hrách ve Vancouveru. Olympijský speciál na snadno zapamatovatelné adrese www.zoh.cz nabídne bohatý obsah – kromě sportovního zpravodajství, kompletního výsledkového servisu a programu her také řadu zajímavostí a bonusů. Návštěvníci webu se mohou těšit na profil české výpravy, populární blogy komentátorů ČT, chaty, soutěže o ceny a vyspělou videosekci. Ta bude skýtat živé vysílání a online archiv programů ČT 2 i ČT 4 a navíc přinese šest speciálních, ryze internetových kanálů s přímými přenosy z Vancouveru a Whistleru – to vše až v televizní kvalitě SD. Zcela unikátní pak bude možnost sledovat na webu také ČT HD, vysílání České televize ve vysokém rozlišení, a to v HD kvalitě 720p. Videosekce na www.zoh.cz bude dostupná zdarma, s omezením na území ČR. Pro Českou republiku drží ČT výhradní vysílací práva na internetové streamy.

Výrobu HD zajistí přenosový vůz

Česká televize samozřejmě připravuje i speciální studio, jehož výstavba v současné době probíhá na Kavčích horách. To nabídne přibližně každou hodinu aktuální zpravodajství a highlighty. Programy ČT 2 a ČT 4 pojedou paralelně až do rána a kolem osmé hodiny přestane vysílat ČT 2 olympijský program a přejde na své klasické schéma. S olympiádou už pak bude pokračovat pouze kanál ČT 4 a jeho vysílání se bude kopírovat do HD kanálu. Přes den, tedy kanadskou noc, se budou vysílat rozhovory, reprízy, a to, co je pro české diváky zajímavé. Kolem osmnácté hodiny bude vysílán Velký přehled. Naostro v HD se začne vysílat 13. února ve tři hodiny ráno, kdy je naplánován zahajovací ceremoniál. Výrobu bude mít na starosti přenosový HD vůz, který si Česká televize pro tyto potřeby pořídila a s nímž už realizovala např. pěveckou show Duety. Také díky němu budou moci diváci sledovat olympiádu v rozlišení 1920×1080.

EXKLUZIVNĚ: Rozpis přímých přenosů a záznamů na ČT 2, ČT 4 a ČT HD (PDF, 520 kB)

Olympiáda na Eurosportu pouze na verzi International

Podle informací z české verze panevropského kanálu Eurosport bude olympiáda vysílána 24 denně pouze na Eurosportu International, tedy celosvětové verzi tohoto sportovního kanálu. Veškerý materiál bude dostupný v HD kvalitě. Diváci se mohou těšit na tři pořady věnované tomuto sportovnímu svátku. Půjde o Olympijskou snídani, Olympic Countdown a Olympijský finiš. První z pořadů nabídne každé ráno mezi šestou a osmou hodinou zprávy přímo z dějiště her. Olympic Countdown bude naopak pozvánkou na další olympijský den a vysílat se bude každý večer v 18:30. Olympijský finiš nabídne každý všední den od 12, 15 a 18 hodin nejlepší momenty uplynulého dne. S podrobným programem se můžete seznámit v PDF dokumentu níže. Eurosport pošle do terénu 500 členů vysílacího štábu a slibuje rozhovory s vítězi a hvězdami OH a rychlé vstupy na další sportoviště. Záznamy nabídne v průběhu celého dne. Diváci se mohou těšit také na řadu zajímavostí.

PŘÍLOHA:
Rozpis OH Vancouver 2010 – Eurosport (PDF, 343 kB)
Eurosport – Vancouver 2010 – programové tipy (PDF, 154 kB)

Jak se budou lišit olympijská vysílání Eurosportu a České televize? Vzhledem k tomu, že tento panevropský kanál je orientován na mezinárodního diváka, bude dělat rozhovory se všemi vítězi jednotlivých disciplín a velkými hvězdami. Pro nás jsou zásadní klasické zimní sporty, které mají vždy ve vysílání přednost – alpské lyžování, běžky, kombinace, skoky, uvedl pro server DigiZone.cz Tomáš Houska z české verze Eurosportu. Program na Eurosportu HD bude shodný s SD verzí. Nebudou tedy dvě vysílací okna. Na internetu nabídne panevropský kanál službu Eurosport Player – online vysílání svých programů. Bližší informace najdou zájemci včas na adrese www.eurosport.cz. Na stránkách budou také zveřejňovány aktuální informace a také program se všemi změnami, které den přinese.

BRAND24

Vancouver 2010 - tapeta

Slovenská Dvojka a Trojka by měly přinést rekordní objem olympiády

Slovenská televize zatím zůstává ve svých plánech se zimními olympijskými hrami tajemná. Trojka, která se na satelitu pravděpodobně objeví také ve vysokém rozlišení (HDTV), bude vysílat 24 hodin denně. Od 19 do 9 hodin nabídne přímé přenosy a záznamy, od 9 do 15 hodin záznamy a reprízy a od 15 do 19 hodin přehledy, soutěže, souhrny a záznamy. Oproti tomu Dvojka se tomuto sportovnímu svátku čtyřiadvacet hodin věnovat nebude. Od 18 do 19 hodin bude běžet souběžné vysílání s Trojkou a až do sedmé hodiny ranní se budou vysílat přímé přenosy a záznamy. Slovenskou televizi budou zajímat pochopitelně především domácí sportovci a nejatraktivnější olympijské soutěže. Od 07 do 7:30 se bude vysílat na slovenské Dvojce přehled Dobré ráno Kanada a cca dvě až čtyři hodiny se budou vysílat reprízy. Trojka a Dvojka nabídnou přímé přenosy separátně, takže divák bude mít možnost si vybrat. Celkový objem vysílání v rámci ZOH je na obou okruzích největší v historii Slovenské televize, upozornil server DigiZone.cz PR manažer obou stanic Branislav Šanta. U Trojky by mělo jít o 396 hodin, u Dvojky o 144 hodin. Kromě přímých přenosů a záznamů nabídne STV také reportáže svých štábů z dějiště OH, portréty slovenských sportovců, retrospektivní pohledy Návraty a diváckou soutěž Pět kruhů.

Veškeré informace o olympijských hrách ve Vancouveru můžete najít na oficiálním webu tohoto sportovního svátku na adrese: www.vancouver2010­.com

Budete sledovat OH z kanadského Vancouveru?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).