Hlavní navigace

ZEK má stále potíže, na Slovensku se jednalo o vypínání kanálů

6. 5. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Důležitou zprávou je i spuštění aplikace HbbTV pro začínající Mistrovství světa v hokeji. A vypadá stejně dobře, jako ty předchozí.

Novela Zákona o elektronických komunikacích (ZEK) má potíže

Jak celý proces nakonec dopadne v souvislosti s demisí vlády, která novelu Zákona o elektronických komunikacích navrhla, by mělo být jasné 17. května. Uvnitř článku – mimo jiné – najdete prohlášení Českých Radiokomunikací.

Poslanci Hospodářského výboru měli posoudit navržené pozměňovací návrhy k novele Zákona o elektronických komunikacích a následně ho doporučit nebo nedoporučit poslanecké sněmovně ke schválení. Ta by ho měla projednat na své schůzi 17. května. Jestli ale k jeho projednání opravdu dojde, není vůbec jisté. Novela je vládním návrhem a vláda…

Jan Brychta: Poslanci z hospodářského výboru dnes projednají novelu ZEK. Její znění vzbuzuje vášně

Jan Brychta: Rovnost hlasů znamená, že Hospodářský výbor nedoporučil novelu ZEK ke schválení

Reportáž z konference o vypínání kanálů na Slovensku a v Česku

JOJ naďalej trvá na vypnutí Českej televízie na Slovensku, na Kavčích horách mlčia a ľudia v televíznej brandži priznávajú, že náhradné stanice ako Markíza International nezaujali.

Slovenská televízia nemieni proaktívne tlačiť na českých káblových a televíznych operátorov, aby jej stanice, Jednotku a Dvojku, vyradili zo svojich ponúk. Povedal to šéf techniky verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Andrej Doležal na bratislavskej konferencii o vypínaní slovenských staníc v Česku, a naopak, českých staníc na Slovensku.

Dušan Mikušovič: Slovenská televízia sa nemieni aktívne sťahovať z Česka, JOJ Family chce svoje české správy

Rozhovor s Alanem Zárubou o nové podobě stanic Skupiny Nova

Nové grafické podoby se kanály Novy dočkaly letos v zimě, celý proces ale trvá podstatně déle. Po jeho přiblížení si kreativní ředitel Novy Alan Záruba našel čas i na zodpovězení čtenářských dotazů. Děkujeme za ně!

Jaké byly důvody pro tak rozsáhlý rebranding? Hlavním cílem bylo zastřešit názvy všech televizních stanic z našeho portfolia pod hlavní značku skupiny Nova, dále sjednotit jejich vizuální komunikaci a také způsob jejich proma. Chceme našim divákům nabídnout koordinovaný způsob komunikace. U stanice Nova 2 (dříve Smíchov) se zároveň postupně otevře prostor pro začlenění dalších programových novinek, primárně z vlastní lokální tvorby. U Nova Action (dříve Fanda) nový vizuál podporuje hlavně „akci“ jako primární ideový element obsahu této stanice a u Nova Gold (dříve Telka) chceme co nejvíc její vizuál propojit s naší hlavní stanicí, neboť je to její exkluzivní programový archív, odpověděl Záruba.

Jan Brychta: Alan Záruba: Jak probíhal rebranding jednotlivých kanálů televize Nova


Autor: Karel Choc

Alan Záruba.

Stručně

Aplikace MS hokej 2017 je dispozici na všech kanálech ČT. Na stanici ČT sport pak bude i modré „hokejové“ tlačítko. Pokud máte televizor napojen na internet a zprovozněnu technologii HbbTV, tedy hybridní TV příjem, u letošního Mistrovství světa v hokeji, které začíná už dnes, ji využijete více než kdy jindy.

Bohumil Herwig: Česká televize spustila aplikaci HbbTV k mistrovství světa v hokeji

Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny na svém úterním zasedání schválení novely zákona o elektronických komunikacích nedoporučil. Šest jeho členů hlasovalo pro schválení novely, šest poslanců se zdrželo. O konečném osudu dlouho očekávané novely, kvůli které mimo jiné odstoupil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, by měli rozhodnout poslanci na schůzi Sněmovny 17. května. Je ale otázkou, jak do naplánovaného harmonogramu zasáhne aktuálně podaná demise vlády, která je autorem návrhu na novelu předmětného zákona.

Jan Brychta: Jak ovlivní demise vlády legislativní proces nutný k přechodu na DVB-T2? Zatím musíme čekat

Máme pro vás základní parametry 80 televizorů kompatibilních s budoucím zemským vysíláním v DVB-T2/HEVC, včetně jejich aktuálních cen. Oproti našemu poslednímu přehledu, který vyšel v listopadu 2016 a ještě několikrát před tím, jsou v tabulce aktualizovány ceny, vytříděny výrobky, které se už neprodávají, a zavedeny i některé nové z modelové kolekce pro sezónu 2017/18. Přidány byly mj. i značky Hisense a nejnovější Vivax.

Bohumil Herwig: Jarní přehled televizorů s podporou budoucího TV vysílání v DVB-T2/HEVC

Zpravodajská ČT24 zažívá díky vládní krizi boom a i pátý pořad v TOP 5 za kanál, Interview ČT24, ve čtvrtek zhlédlo 193 tisíc diváků. Všechny další pořady jsou už nad hranicí 200 tisíc. Na ČT2 byl ve čtvrtek nejsledovanějším pořadem další díl z cyklu Klenoty naší krajiny a vidělo ho 260 tisíc diváků. Nad sto tisíci jsou čtyři z pěti pořadů. Utkání Celta Vigo – Manchester United se stalo se 138 tisíci nejsledovanějším na ČT sport a polepšil si i tenisový J&T Sparta Prague Open 2017. Ten od 17:43 zhlédlo 116 tisíc fanoušků. Díky vládní krizi o 164 tisíc diváků vyskočila i sledovanost Týdne s prezidentem. Od 20:14 vidělo pořad na TV Barrandov rekordních 351 tisíc při podílu na publiku 8,58 %. Jen pro srovnání – minulý čtvrtek ho vidělo 187 tisíc.

Bohumil Herwig: Vládní krize pomáhá ČT24 i TV Barrandov. Týden s prezidentem vyskočil o 164 tisíc

Letos v dubnu to jsou dva roky od chvíle, kdy český holding Lama Energy Group miliardáře Petra Lamicha koupil satelitní televizi Digi TV od rumunské společnosti RCS&RDS.

Jan Brychta: Digi TV rekapituluje dva roky pod novým majitelem

Tipy C

V týdenním poslechu vykazuje nejposlouchanější Impuls 1,871 milionu posluchačů, což znamená zlepšení oproti poslednímu měřenému období, kdy to bylo 1,856 milionu posluchačů. Druhou Evropu 2 si minimálně jednou týdně naladí 1,559 milionu posluchačů, což je naopak méně než minulých 1,572 milionu.

Jan Brychta: Z hlediska denní poslechovosti posiluje z první čtyřky pouze Impuls

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).