Hlavní navigace

<i>Ze života vrány Dany: Jak Dana kupovala set-top-box</i>

2. 12. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Vrána Dana se nám o víkendu zatoulala do Vídně, a protože se zdržela u příbuzných v Prateru, bude vás obšťastňovat až dnes. Protože to už nemohla bez ČT 2 vydržet, vyrazila do nejbližšího obchodu s elektronikou pro set-top-box. Nejbližším obchodem od olšanských hřbitovů, kde Dana momentálně přebývá na vykotlaném dubu, bylo elektro v obchodním domě Flora.
Danka kupuje set-top-box - 1

Dana teď často chodívá do Paláce Flora na hamburgery. Po tom, co v Praze začalo sněžit, a všechny žížaly zalezly hluboko pod zem, je to jedno z mála míst, kde se může dosyta najíst a nemusí se přehrabovat ve spadaném listí.

Danka kupuje set-top-box - 2

Když už byla v obchodním domě, prošla si Dana všechna patra. V přízemí ji zaujaly blyštivé obrazovky moderních digitálních televizorů. Na ty Dana nemá, ale už by potřebovala set-top-box ke staré Tesle hrobníka Antonína, v jehož chatce tu a tam přespí. A tak se zeptala prodavačky, který set-top-box by byl nejlepší.

Danka kupuje set-top-box - 3

Opravdu to jsou jen takové malinké krabičky? divila se Dana nad poličkou se set-top-boxy. Uklidnilo ji, že u žádného nechyběla nálepka „Umí dobře česky“. Ona si to už přeloží do vránštiny.

Danka kupuje set-top-box - 4

Zdá se, že si Dana vybrala. Teď jenom opatrně, aby jí set-top-box nevyklouznul ze zobáku.

Danka kupuje set-top-box - 5

Málem skončil na zemi… Ve vráně by se krve nedořezal. A to všechno jenom proto, že set-top-box byl zezadu přidělaný šňůrkou, aby ho nějaká straka zlodějka neodnesla.

Danka kupuje set-top-box - 6

Můžete mi ho zabalit? Ale potřebovala bych k němu ještě nějaký SCART kabel.

Danka kupuje set-top-box - 7

Ano, to je ten správný. U některých set-top-boxů bývá rovnou přibalený, ale u toho Danina chyběl. Ještě že se podívala do krabice.

Danka kupuje set-top-box - 8

Zkontrolujeme, jestli to do sebe správně pasuje…

Danka kupuje set-top-box - 9

Zdá se, že všechno je OK.

Danka kupuje set-top-box - 10

Pro jistotu to ještě vyzkoušíme na některé opravdové televizi. Hmm, obraz je jako lusk.

Danka kupuje set-top-box - 11

Dana ještě přepnula na ČT 2, aby se ujistila, že ho na set-top-box naladí i u hrobníka Antonína a spokojená se vrátila se set-top-boxem k pokladně.

Danka kupuje set-top-box - 12

Set-top-box nebyl z nejlevnějších, ale o těch se Dana dočetla, že bývají dost poruchové. Proto vsadila na jistotu a 1500 korun jí připadalo za krabičku s ČT 2 a Óčkem rozumné. To bude Antonín koukat!

Vrána Dana děkuje prodejně Allcom v Paláci Flora za to, že se jí tak ochotně věnovali

BRAND24

Fotografie: Ivana Dvorská, DigiZone.cz

PŘÍŠTĚ: Vrána Dana instaluje set-top-box a ladí programy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dana je vrána. Docela obyčejná vrána s velkými kukadly a mohutnými červenými korály okolo krku. Žije v Praze, kde jí před několika dny vypnuli analogovou ČT 2 a ještě předtím její oblíbené Radio Wave.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).