Hlavní navigace

Zařazení Penthousu do Skylinku vzbudilo vášnivé diskuse

11. 12. 2010
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 322915
TÝDENNÍ REVIZE - Vášnivé diskuse na internetových fórech vzbudilo zařazení HDTV stanice Penthouse HD 1 do nabídky satelitní služby Skylink. Zatímco jedni program vítají pro jeho kvalitní filmovou videotéku s řadou snímků výhradně pro dospělé diváky pouze ve vysokém rozlišení, druzí ho kritizují a obviňují Skylink z toho, že zařazuje programy, které nebude nikdo sledovat. Ať je to tak nebo tak, provozovatelé služby se pustili do riskantního kroku. Stanici s tvrdou erotikou v HD totiž u nás doposud nikdo nenabízel na kabelu, v IPTV ani na satelitu.

Kvalitní tvrdá erotika v nabídce Skylinku

Hard erotická stanice Penthouse HD 1, kterou ve středu po půlnoci otestovala satelitní služba Skylink, se stala součástí všech HD balíčků, které její provozovatelé, tedy společnosti TradeTec a Towercom nabízejí, tedy HD Plus, MULTI HD a Komplet. Zástupci platformy o tom informovali před chvílí prostřednictvím tiskové zprávy. Zařazením Penthouse HD se HD PLUS rozšiřuje na 8, MULTI HD na 34 a KOMPLET na 43 programů. Rozšíření programové nabídky není provázenou žádnou změnou cen volitelných programových balíčků, uvedl při této příležitosti ředitel zákaznického servisu Skylinku Michal Kopřiva. Vzhledem k choulostivosti obsahu bude vysílat program denně pouze od půlnoci do šesté hodiny ranní. Skylink se tak stává první službou v České republice, která nabídne zákazníkům erotiku v HD kvalitě.

Lukáš Polák: Skylink a T-Mobile televize nabídnou jako první v Česku hard erotiku v HDTV
Lukáš Polák: Skylink ve skutečnosti šíří Penthouse HD 1 a ne pouze klasickou verzi

Slovenská Trojka pokračuje ve vysílání i po Novém roce

Vysílání slovenského sportovního okruhu Trojka prozatím nekončí. Jeho distribuce ve všech terestrických, kabelových, IPTV i satelitních službách bude pokračovat i po 1. lednu příštího roku. Serveru DigiZone.cz to sdělil PR manažer tohoto programu a také veřejnoprávní stanice Dvojka Branislav Šanta. Trojka tak bude pokračovat ve svém vysílání, i když s ní tamní vláda v budoucnu nepočítá. Slovenská televize má nadále platnou licenci na šíření svojí monotematické programové služby – sportovního okruhu Trojka. Pokud nejsou schválené příslušné legislativní kroky, STV je ze zákona povinná na základě licence pokračovat v naplňování této programové služby. Na Trojce plánujeme nadále vysílat zamluvené přenosy, sportovní zpravodajství i publicistiku a archív, uvedl pro DigiZone.cz Šanta ze Slovenské televize.

www.eurovisionsports.tv - Trojka HD

Pokud slovenská vláda Trojku skutečně zruší, bude jí velká škoda, i když nyní vysílá pouze v omezeném režimu.

Lukáš Polák: Sportovní kanál Trojka Slovenské televize bude vysílat i po Novém roce

Čtyřiadvacítku, Čtyřku a Nová média čekají od ledna změny

Další dva programy České televize a divize Nových médií ČT, která vznikne od 1. ledna 2011, představily programové změny na příští rok. Zpravodajský kanál ČT 24 zavede šest nových pořadů, z nichž jeden – Highlight – bude vysílat každý všední den. Pustil se také do přestavby Studia 6. Sportovní kanál ČT 4 zavede svoji vlastní zpravodajskou relaci, magazín zpráv ze světa a chystá úplně novou talk show. Nová média slibují razantní změny na webech ČT a zpřístupnění obsahu na chytrých mobilech a tabletech. Heslem zpravodajského programu České televize pro příští rok bude „Nové dimenze ČT 24“. Diváci budou moci daleko více nahlédnout do zákulisí zpravodajské relace a dočkají se i nových magazínů. ČT 24 je ve stále lepší a lepší kondici, ukazuje se nezastupitelnost zpravodajského kanálu jako veřejné služby, prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci v Praze na Kavčích horách výkonný ředitel tohoto programu Roman Bradáč.

iVysílání.cz - homepage webu od 1.1.2011

On-line archiv iVysílání.cz – homepage webu od 1.1.2011. (Zdroj: Česká televize)

Jan Potůček: Novinky ČT 24, ČT 4 a Nových médií České televize na rok 2011
Jan Potůček: Pořady ČT by měly být od 1. ledna ve widgetech televizorů Samsung
Jan Potůček: Sportovní kanál ČT 4 zavede od ledna vlastní zprávy, každý den od 17:35

Stručně

Praha od konce listopadu testuje digitální televizní vysílání nové generace ve standardu DVB-T2. Pro Český telekomunikační úřad (ČTÚ) ho zajišťuje Český metrologický institut ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi. Díky tomu se budou moci k výsledkům experimentu dostat všichni operátoři digitálních sítí bez rozdílu, řekl v rozhovoru pro DigiZone.cz předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. Automaticky to ale neznamená, že na roční zkušební vysílání naváže komerční provoz DVB-T2.

Jan Potůček: Test DVB-T2 nemusí přejít v komerční vysílání, upozorňuje předseda Rady ČTÚ

Nového majitele získají České Radiokomunikace, dominantní provozovatel televizních a rozhlasových vysílačů v České republice. Podle zpravodajského serveru Novinky.cz je koupí australská společnost Macquarie. Za stoprocentní podíl ve firmě zaplatí dosavadnímu vlastníkovi, skupině fondů pod vedením Mid Europa Partners, 574 milionů euro (asi 14,3 miliardy korun).

Jan Potůček: České Radiokomunikace mění majitele, za 14 miliard Kč je koupí Australané
Jan Potůček: Nový majitel Českých Radiokomunikací nezíská podíl v T-Mobile

Polední zpravodajské relace se pravděpodobně od února dočkají diváci televize Nova. Bulvární deník Aha! se odvolává na nejmenovaný zdroj z této stanice. Ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Martin Ondráček se k tomuto kroku nechtěl pro DigiZone.cz oficiálně vyjádřit. Obraťte se, prosím, na tiskovou mluvčí, konstatoval stručně Ondráček.

Lukáš Polák: Nova zavádí polední zprávy, tvrdí bulvár. Televize to nekomentuje
Jan Potůček: Nova se chystá v příštím roce výrazně rozšířit svoje zpravodajství

Barrandovský videostop

Populární filmová vědomostní soutěž Videostop, kterou vysílala Československá a později také Česká televize s přestávkami od roku 1985 do 2002, se vrátí na tuzemské obrazovky. Server DigiZone.cz vás počátkem prosince informoval o registraci známky Barrandovský videostop, kterou si nechal zapsat plnoformátový digitální kanál.

Lukáš Polák: Soutěž Videostop včetně Rosáka se vrátí – na televizi Barrandov

Doslova pouze o několik tisíc diváků vybojovala Nova oproti Primě vítězství se svou talentovou show Talentmania. Zatímco na takzvané Superfinále se na nejsledovanější české stanici v zemi dívalo 1454 tisíc diváků (podíl na divácích 41,12 %), českou komedii Líbáš jako Bůh režisérky Marie Poledňákové si nenechalo na Primě ujít 1444 tisíc diváků (share 35,33 %). Vyplývá to z výsledků měření sledovanosti ATO/Mediareseach.

Lukáš Polák: Finále show Talentmania skončilo pro Novu v podstatě neúspěchem
Lukáš Polák: Dvorský spletl děkovačku v Talentmanii. Pozdravil diváky TV JOJ

BRAND24

Kultovní zábavný pořad Wetten Dass…?, který uvádí i u nás známý populární herec a moderátor Thomas Gotshalk, a společně ho produkují německá ZDF, rakouská ORF a švýcarská SF, postihlo vážné zranění jednoho z účinkujících. Šlo o díl vysílaný minulou sobotu od 20:15 z Düsseldorfu, v němž měli vystoupit Phil Collins, Gerard Depardieu, obnovená skupina Take That a další. Soutěžící se vsadil, že na pružinových chůdách postupně přeskočí alespoň čtyři z pěti jedoucích automobilů.

Lubomír Čumpl: Přenos ZDF skončil tragicky. Soutěžící nezvládl skok přes automobil

Nejzásadnější události tohoto týdne byla:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).