Hlavní navigace

Zámořská Ultra HD (4K) řešení – kanadský kabelový operátor Rogers Cable

18. 7. 2017
Doba čtení: 15 minut

Sdílet

Třetí a závěrečná část prezentace kanadských UHD řešení se věnuje Rogers Cable, televizi standardu DVB-C společnosti Rogers Communications, která obsluhuje jižní a východní Ontario, New Brunswick a Newfoundland and Labrador.

V zámoří se ale ještě zdržíme, později se zaměříme na řešení Xfinity od americké společnosti Comcast a také na DirecTV, satelitní službu AT&T, budoucího vlastníka společnosti CME.

Rogers Communications je kanadská mediální skupina se třemi primárními liniemi byznysu.

Rogers Cable

Největší kanadský kabelový operátor s přibližně 2,3 miliónu klientů. 90 % klientské základny jsou obyvatelé jižního Ontaria, zbylých deset z provincií New Brunswick a Newfoundland and Labrador. Společně s Bell Canada mají v oblasti svého pokrytí tzv. duopol na služby, neboť mají stejně rozsáhlé portfolio.

Rogers Wireless

Největší kanadský poskytovatel datových a hlasových služeb.

Rogers Media

Vlastní vydavatelskou společnost Rogers Publishing Limited, která má ve svém portfoliu 70 tištěných titulů, 52 rádiových stanic a 13 televizí včetně celokanadské hlavní sportovní stanice Sportsnet. Některé z televizí jsou ve 100% vlastnictví RPL jako Sportsnet, jiné ve vlastnictví podílovém jako G4 Canada, kde drží kontrolní dvoutřetinový podíl. Zbylou třetinu vlastní společnost Comcast.

Maple Leaf Sports

Společnost Maple Leaf Sports and Entertainment je realitní a zábavní gigant vlastnící mimo jiné i franšízy tří ze šesti profesionálních sportovních lig v USA a Kanadě. Sídlí v komplexu Air Canada Centre na Bay Street v Torontu. Součástí centra je i multifunkční aréna, domácí stadión klubů Toronto Maple Leafs (NHL), Toronto Raptors (NBA) a Toronto Rock (NLL), známý spíše jako ACC nebo The Hangar. (40 Bay Street je adresa haly, 50 Bay Street adresa ústředí ML). Stejné podíly drží ve společnosti Maple Leaf Sports Rogers Communications a mateřská společnost Bell Canada – BCE (po 37,5 %) zůstatek (25 %) ovládá ředitel Maple Leaf Sports Larry Tannebaum prostřednictvím soukromého investičního holdingu Kilmer Sports.

Air Canada Centre

Centrála Maple Leaf Sports v pozadí haly The Hangar

Rogers Campus (neoficiální název) je část městské zástavby ve tvaru obdélníku, na svých kratších stranách ohraničená ulicemi Bloor Street East a Isabella Street. Celou délkou jedné z delších stran probíhá ulice Huntley Street a přesné poloviny poslední zbývající strany obdélníku si dělí Ted Rogers Way a Mount Pleasant Road.

Zde sídlí větší část aktivit skupiny Rogers v Torontu, včetně jejího ústředí (poštovní adresa ústředí je 333 Bloor East, což je jedna z kancelářských budov).

Pohled na Rogers Campus směrem k Bloor East, č. 333 nalevo.
Autor: Google

Pohled na Rogers Campus směrem k Bloor East, č. 333 nalevo.

Prosklený nadchod nad Mount Pleasant Road spojuje budovu 333 Bloor East s dominantou Rogers Campus, rozsáhlou stavbou známou jako „Rogers Building“ (1 Mount Pleasant Road, interně OMP).

OMP byla původně vybudována jako nové sídlo pojišťovací společnosti Confederation Life, která se však roku 1994 stala insolventní a vstoupila do likvidace. Projekt odkoupila skupina Rogers (součástí prodeje byla i výše zobrazená kancelářská budova) a upravila ho ke svým specifickým potřebám. Nynější podoba se datuje do roku 2003, kdy byly dokončeny přístavby na obou stranách stávající budovy, 11 a 12 pater vysoké Huntley a Isabella Towers.

Rogers Building (směr Mt. Pleasant Road)

Rogers Building (směr od Huntley Street)

Rogers Media

Sportsnet spojuje kanadské sportovní fanoušky s jejich oblíbenými týmy a sportovci pomocí čtyř platforem: televize, radio, online a mobil. Jako kanadská značka sportovních médií číslo jedna poskytuje Sportsnet pokrytí na místní, regionální, národní i globální úrovni.

Multiplatformní značka se skládá ze Sportsnet, sportsnet.ca, Sportsnet 590 FAN, Sportsnet 960 FAN, Sportsnet Mobile a Sportsnet NOW.
Sportsnet se skládá ze čtyř regionálních televizních kanálů (Sportsnet East, Ontario, West a Pacific) a národně distribuovaných kanálů Sportsnet ONE, Sportsnet 360 a Sportsnet World.
Sportsnet 590 FAN (CJCL, Toronto) a Sportsnet 960 FAN (CFAC, Calgary) jsou součásti Sportsnet Radio.
Sportsnet je oficiální držitel práv ke kanadské části NHL a je také oficiálním držitelem práv na regionální televizní vysílání zápasů Calgary Flames (včetně autorských práv na Sportsnet 960 The FAN), Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs (včetně autorských práv na Sportsnet 590 The FAN) a Vancouver Canucks.
Sportsnet je kanadským lídrem v televizním vysílání MLB a je domovem 162 zápasů Toronto Blue Jays a MLS Postseason a World Series.
Sportsnet také nabízí vzrušující sportovní zápasy včetně Toronto Raptors, NBA, Grand Slam Curling, Rogers Cup, CHL a MasterCard Memorial Cup, Thursday Night Football a IndyCar. Dále i rozsáhlé fotbalové programové pokrytí včetně Premier League, Bundesligy, FA Cupu a 2018 FIFA evropské kvalifikace do mistrovství světa.
Sportsnet Central je firemní noční zpravodajský program, který poskytuje regionální a celostátní pokrytí dnešních událostí ve sportovním světě.
Spuštěn roku 1998, ve vlastnictví Rogers Media od roku 2001.

Z firemní stránky O Sportsnetu

NHL

26. listopadu 2013 ohlásila mediální skupina Rogers uzavření nového kontraktu, jehož obsahem jsou exkluzívní televizní a digitální práva na NHL pro celé území Kanady (v angličtině – národní práva pro vysílání ve francouzštině byla sublicencována Quebecor Media pro TVA Sports).

Platnost kontraktu je 12 let se zahájením regulérní sezónou 2014/2015. Oznámená cena kontraktu 5,2 biliónu dolarů tehdy převýšila kontrakt na americká práva společnosti NBC o polovinu. Současně byly dohodnuty i následující podmínky úhrady: 150 miliónů při podpisu, 300 miliónů první roční úhrada, navýšeno na 500 miliónů ročně po celou dobu kontraktu.

Současně se skupina Rogers stala i kanadským distributorem prémiového NHL Centre Ice.

NHL ve 4K

První 4K zápas byl odvysílán 23. ledna 2016 z Toronta v rámci Hockey Night in Canada. Šlo o utkání mezi Toronto Maple Leafs a Montreal Canadiens. Plánováno je odvysílání 8 přenosů regulérní sezóny, hraných v Torontu, Montrealu nebo Ottawě, včetně případných dvou zápasů play-off. (Celkově bylo na rok 2016 ohlášeno 101 přenosů různých sportů ve 4K.)

Pro toto vysílání společnosti Rogers Media a Bell Media prostřednictvím společného podniku Dome Productions sdílí jedinou kompletní výrobní jednotku 4K přenosů v Kanadě, užívanou pro pokrytí zápasů NHL a NBA a dodávání hotového přenosu sítím TSN a Sportsnet.

Výroba pořadů

Rogers Media si k výrobě a vysílání přenosů z NHL pod souhrnným názvem „NHL on Sportsnet“ pronajímá prostory od předchozího držitele práv na NHL, společnosti CBC (Canadian Broadcasting Centre) umístěné ve vysílací centrále CBC na 250 Front Street v Torontu.


Foto: CBC

Vysílací centrála CBC. 

Konkrétně se jedná o Studio 41 v desátém patře komplexu a kanceláře v patře osmém.

Pohled na CBC Centre ze CN Tower a umístění studií.

Studio 41 CBC je druhým největším televizním studiem v Kanadě s rozměry 37,66 m délka, 27,54 m šířka, celková plocha 1024 m2 (největší kanadské televizní studio je sousední Studio 40 – 39,09 × 31,44 m s plochou 1324 m2)

Potřebám Rogers Media slouží mimo jiné 14 kamer od společnosti Sony, zvukařský mixážní pult C200 HD od Solid State Logic, jednotka na tvorbu digitálních videoefektů Sony MVE-9000 a 12 m široký a 3,4 m vysoký zakázkový videozobrazovač s přezdívkou „Goliáš“.

Studio má celkem 9 oddělených natáčecích setů, sloužících různým funkcím. Díky tomu z něj mohou být odbavovány až tři živé programy současně.

Centrální set s otáčejícím se stolem.

Interaktivní puková stěna – v každém puku jsou nahrány statistiky týmu, jehož logo puk nese (vlevo a vpravo). Po vložení puku do čtečky (uprostřed) mohou být zobrazeny na panelu, umístěném nad čtečkou.

Detail pukové stěny – jednotlivé puky mají zabudovanou RFID technologii.

Puková stěna využívá řídicí systém Orad, který automaticky načítá údaje zvoleného týmu.

Detail Avid zakřiveného videozobrazovače Goliáš.

Další sety jsou vyhrazeny regionálním zápasům (jeden z nich je využíván pro Coach's Corner během pořadu Hockey Night).

Rovněž je zde set označený jako „Demo Wall“ – videostěna se zobrazovačem umístěným na podlaze přímo pod ní, na který lze promítat virtuální led pro analýzu hry, dále také set určený výhradně rozhovorům, vybavený červenými křesly, převzatý z předchozí show CBC.

Pohled na studio s rozmístěním některých setů
(klikněte pro zvětšení).

Další fotografie v galerii níže, obrázky pocházejí z webu NewsCastStudio.com.

Ukázky živého vysílání ze studia

Ukázky grafiky do vysílání (NHL a MLB)

PDF prezentace s profilem projektu Rogers Sportsnet ke stažení

Pokrytí území jednotlivými regionálními programy

Podle údajů skupiny Rogers je Sportsnet přijímán v téměř devíti miliónech kanadských domácností ve čtyřech regionálních verzích dle následující tabulky a grafiky.

Tabulka rozdělení regionálních programů dle provincií a práv.

Mapa pokrytí území Kanady regionálními programy.

Rogers Cable

Rogers Cable je největší kanadský kabelový operátor s více než dvěma milióny zákazníků kabelové televize a 930 tisíci klienty používajícími internetové služby. Ve 100% vlastnictví Rogers Communications. Je rovněž i distribuční sítí pro programy Rogers Media, zvláště její vlajkové značky Sportsnet.

Na začátku roku 2016 společnost zavedla do nabídky přístroje standardu 4K, nejprve pouze klasický box, který byl v průběhu roku doplněn dalším s HDD a funkcemi PVR.

V prosinci 2016 společnost oznámila zrušení již rozpracovaného projektu na vlastní IPTV platformu a informaci o tom, že hodlá zakoupit licenci na multimediální platformu X1 od amerického Comcastu. X1 je nová evoluce platformy Xfinity, kterou si představíme později v samostatném pojednání.

Současný kabelový model bude opuštěn a nahrazen platformou na bázi IPTV v roce 2018. Podle Variety toto rozhodnutí přišlo Rogers jen v posledním čtvrtletí roku 2016 na zhruba 500 miliónů kanadských dolarů. Společnost to ale vysvětluje technickou studií, podle které by implementace většího počtu 4K kanálů do stávajícího kabelového modelu byla značně technicky i finančně náročná.

Technika 

Jak již bylo zmíněno v úvodu článku, jedná se zde o řešení standardu DVB-C/QAM.

Starší přístroje v provozu


Autor: Cisco

Základní SD terminál Explorer 940 bez PVR funkcí.  


Autor: Rogers

HD terminál Explorer 8300 HD PVR.

Starší přístroje od Scientific Atlanta jsou postupnou obměnou vyřazovány z provozu a nahrazovány boxy z aktuální nabídky Rogers Cable. 

Aktuální nabídka Rogers Cable firemním klientům (Small Business Offer)

Aktuální nabídka Rogers Cable zákazníkům (Residental Offer).

Firemní nabídka není totožná s nabídkou zákaznickou. Pro veřejnost jsou k dispozici převážně přístroje modernějších specifikací 3.0 a 4K, pro firemní klienty boxy také i v rozlišení SD a specifikacích 2.0, 3.0 a 4K. Boxy si ukážeme na větších fotografiích, podrobně si představíme oba přístroje s podporou 4K a současný Nextbox™ 3.0 HD PVR.


Foto: Rogers

SD Digital Terminal Cisco.


Foto: Rogers

Nextbox™ HD Terminal.


Foto: Rogers/archiv

Nextbox™ HD PVR – Cisco 8642 HD.

Nextbox™ 3.0 HD PVR

Pod touto obchodní značkou se skrývá multimediální přístroj Cisco Explorer 9865 HD s interním HDD, PVR funkcemi, mj. možností nahrávání až 8 programů současně a funkcí obraz v obraze (PIP).

Poznámka: informace z materiálů Rogers Cable, společnost Cisco v produktovém listu udává souběžné nahrávání 6 programů.

Přípojná místa a technická specifikace

Hlavní SoC (© 2017 Broadcom)

DOCSIS SoC (© 2017 Broadcom)

Nextbox™ 4K

Nextbox™ 4K je přístroj pod firemním označením Cisco CAV 10242 HD. Je navržen pro provoz v cloudových DVR prostředích, není vybaven lokálním úložištěm. Taktéž podporuje dálkové ovladače vybavené jak IR, tak RF4CE technologií. Je osazen HEVC 4Kp60 (Main 10 Profile) videodekodérem, 3D grafickým procesorem s podporou OpenGL ES až do verze 3.1 a Open VG 1.1. Podpora MoCA, DLNA a DTCP-IP.


Foto: Dan Levy / Rogers SI

Rogers Nextbox™ 4K


Foto: Cisco

Cisco CAV 10242 HD – přední pohled


Foto: Cisco

Cisco CAV 10242 HD – zadní pohled


Foto: Rogers

Champion Plus – podsvětlený dálkový ovladač přístroje, RF4CE technologie

Základní technická specifikace

System on a Chip (SoC)

  • Chip: Broadcom BCM7449S (Dual-core Brahma15 ARMv7 CPUs, 12,000 DMIPS) 
  • MoCA LNA: Broadcom BCM3451

DOCSIS Front End

  • Chip: BCM3383
  • Downstream QAM: 8
  • Upstream QAM: 4
  • QPSK: 1

Paměť/úložiště

  • RAM: 4× 512 MB (DDR3–933 MHz)
  • NAND Flash: 512 MB
  • NOR Flash: 4 MB SLC

Home Networking

  • MoCA 2.0 Enabled

Operační systém

  • Linux

Podpora RDK

  • Cisco RDK 2.0 Platform

Podpora kabelových standardů

  • Multimedia over Coax Alliance (MoCA™)
  • Digital Living Network Alliance (DLNA®)

Podpora zabezpečení obsahu

  • PowerKEY
  • VideoGuard
  • DTCP-IPDRM

Videodekodér

  • Podporuje standard Ultra High Definition TV (UHDTV)
  • Nativní 4Kx2Kp60, 10b nativní dekódování a zobrazení.

Podporované formáty:

  • H.265/HEVC Main Profile a Main 10 Profile
  • VP9 8b
  • H.264/AVC MVC
  • VC-1 Advanced Profile @ Level 3
  • VC-1 Simple a Main Profile
  • MPEG-2 Main Profile @ Low Level, Main Level, High Level
  • MPEG-4 Part 2 Simple Profile a Advanced Simple Profile
  • DivX 3.11, 4.1, 5.X, 6.X
  • AVS1-P2 Jizhun Profile @ Level 6.0
  • AVS+ Broadcast Profile
  • MPEG-1
  • H.263 Profile 0, Level 70
  • Intra-coded still picture dekódování pro všechny podporované formáty
  • VP8
  • RV9/10
  • Sorenson Spark
  • VP6

HEVC nebo VP9 streamy jsou dekódovány až do rozlišení 3840×2160 při 60 sn./s. HEVC zahrnuje Main10 Profile podporu pro 10b pixel data nebo jakoukoliv kombinaci 8/9/10b obrazu. K některým formátům jsou zapotřebí dodatečné licence.

3D grafický procesor s plnou podporou OpenGL ES 1.1, 2.0, 3.0, 3.1 a OpenVG 1.1.

Podporovaná videorozlišení na výstupu
(klikněte pro zvětšení).

Audiodekodér

Audiodekodér přístroje je dedikovaný audio-signal procesor. Umožňuje dekódování dvou nezávislých zdrojů, které mohou být v každém z následujících formátů:

  • AAC-LC (ISO/IEC 13818–7). Vstup může být až 5.1 s dalším spřaženým kanálem (závislým/nezávislým) do 288 kb/s na kanál. Výstup je dvoukanálový downmix. Podporované vzorkovací frekvence16 kHz, 32 kHz, 44,1 kHz a 48 kHz. ADTS a ADIF formáty jsou podporovány.
  • AAC-LC+SBR (ISO/IEC 13818–7, 14496–3:2001/AMD1, také známé jako HE-AAC, aacPlus, AAC-SBR,AAC-he). Vysoce účinné kódování AAC level 4 (5.1) a nízkoenergetický nástroj pro SBRj. Max. 288 kb/s na kanál. Podporované vzorkovací frekvence16 kHz, 32 kHz, 44,1 kHz a 48 kHz.
  • AC4
  • Dolby Digital Plus
  • Dolby Digital (ATSC-A52/a). Vstup může být až 5.1. Výstup je dvoukanálový downmix. Podporovány jsou všechny bitraty i vzorkovací frekvence.
  • MPEG-1 (ISO/IEC-11172–3) Layer 1, 2, 3 (MP3). Vstup 2.0. Podporovány jsou všechny bitraty i vzorkovací frekvence.
  • Dolby MS-10
  • Dolby MS-11
  • Dolby MS-12

Ovládací prvky a přípojná místa

Nextbox™ 4K PVR

Pod tímto obchodním označením je nabízen multimediální přístroj Technicolor CAV 10455.

Na konci roku 2015 totiž společnost Cisco prodala svoji „Connected Devices Division“ francouzské korporaci Technicolor SA (původně Thomson Multimedia). Prakticky současně obě společnosti utvořily strategické partnerství za účelem vývoje nové generace video a broadband technologií a řešení pro „internet věcí“ (IoT).

Kvůli změně komunikační politiky jsou k nejnovějšímu přírůstku do modelové řady Nextbox™ jen kusé informace z nabídky společnosti Rogers a firemního webu Technicolor.

Na základě již zmíněného partnerství vychází tento box z modelu Cisco CAV 10242 HD, rozšířený o PVR část se stejnými funkcemi jako Nextbox™ 3.0 PVR.

  • Podporuje nativní rozlišení 2160p60 
  • Podpora všech PVR funkcí: Pause Live TV, souběžné nahrávání až 8 programů, přehrávání, obousměrné přetáčení různými rychlostmi a pauza nahrávek
  • Podpora PPV 
  • Podpora 2,5" i 3,5" interních pevných disků 
  • Pevný disk s kapacitou 1 TB
  • Až 90 hodin 4K záznamu (odhad při záznamu 4K streamu s průměrným bitratem 20 Mb/s na 1 TB HDD) nebo až 240 hodin HD záznamu 
  • Podpora externího úložiště či HDD přes USB port specifikace 3.0 Superspeed
  • DOCSIS 3.0 certifikovaný modem (16×4, až 640 Mb/s downstream a 160 Mb/s upstream) s podporou nejnovější specifikace MoCA home networking pro službu multi-room s architekturou klient/server.
  • Podpora PowerKEYTM Conditional Access System 
  • Wide band DVB-C/QAM tuner s 8 demodulátory a funkcí rychlé změny kanálů 
  • Vysoce výkonná 3D grafika pro vylepšené grafické uživatelské rozhraní

Uživatelské prostředí

Jako uživatelské prostředí společnost pro všechny přístroje od verze 2.0 používá vlastní software pod názvem Navigatr. Prošel od svého zavedení řadou vylepšení a úprav, mnohé na základě požadavků klientů přes webové stránky Rogers komunity.

Aktuální verze disponuje plnou podporou pro 4K, vícenásobné nahrávání a podporou PPV. Obsahuje i dva volitelné skiny prostředí a zvláštní menu aplikací.

Hlavní nabídka programů v EPG.

Programový průvodce a práce s PVR

Vyhledávání obsahu a Mini Guide

Rogers On Demand a PPV

Přístupové menu a menu aplikací

Menu nastavení

Nastavení funkce obraz v obraze

Balíčky a programová nabídka

Podle nejnovějších údajů společnosti je v nabídce určené pro Ontario 312 SD programů, 100 HD programů a 6 4K UHD programů. K tomu ještě pozice 992 (4K Entertainment) a 993 (4K Movies). Nabídka Rogers Cable je rozdělena do dvou základních linií:

Vlastní sestavení

Balík Start s možností vlastního rozšíření výběrem z 29 doplňkových balíčků a 160 individuálních programů, doplněná přístrojem Nextbox™ HD Terminal. Některé programy lze objednat až v rámci klasických TV balíků.

Klasické televizní balíky

Tři fixní balíky programů dle specifikace na obrázku níže s možností rozšíření o doplňkové balíčky, jazykové balíčky a individuální programy. Každý vyšší balík obsahuje kompletní obsah nižšího.

Televizi je možno objednat i v kombinaci s internetem a telefonem, bez lhůty vázanosti. Nabídka platí pouze pro nové klienty a obsahuje dodatečné poplatky, zmíněné na konci a za splnění podmínek dle obrázku níže:

Lze také přiobjednat i služby Smart Home Monitoring (dálková ostraha nemovitosti s 24/7 připojením k centrálnímu dohledu a vzdáleným přístupem).

Pro úplnost si doplníme parametry poskytovaného internetového připojení Rogers Ignite.

Ignite 30

  • 30 Mb/s stahování / 5 Mb/s odesílání
  • 9 e-mailových účtů
  • Rogers Basic Security Suite (PC verze)
  • Podpora 24/7
  • 250 GB měsíční datový limit 
  • Při překročení limitu jsou data zpoplatněna (3,00 $/GB)
  • Možnost upgradu na Ignite 75 za příplatek 15 $ měsíčně
  • Pronájem Wi-Fi modemu v ceně

Ignite 150u

  • 150 Mb/s stahování / 15 Mb/s odesílání
  • 9 e-mailových účtů
  • Rogers Basic Security Suite (PC verze)
  • Podpora 24/7
  • Bez datového limitu 
  • Možnost upgradu na Ignite 500u za příplatek 15 $ měsíčně
  • Pronájem gigabitového Wi-Fi modemu v ceně

Ignite Gigabit

  • 1 Gb/s stahování / 30 Mb/s odesílání
  • 9 e-mailových účtů
  • Rogers Basic Security Suite (PC verze)
  • Podpora 24/7
  • Bez datového limitu 
  • Pronájem gigabitového Wi-Fi modemu v ceně

Doporučená minimální konfigurace systému – Windows

  • OS: Windows 7 (64-bit)
  • CPU: 2 GHz (dual-core)
  • RAM: 4 GB
  • Specifikace: 802.11ac pro Gigabit, 802.11n pro ostatní 
  • Prohlížeč: Internet Explorer 11, Chrome v47, Firefox v43

Doporučená minimální konfigurace systému – Mac

  • OS: OS X Tiger (10.4.10) 
  • CPU: 2 GHz (dual-core) 
  • RAM: 4 GB 
  • Specifikace: 802.11ac pro Gigabit, 802.11n pro ostatní 
  • Prohlížeč: Safari 9.0.2, Chrome v47, Firefox v43

Poznámka: bez datového limitu jsou všechny nabídky Ignite od verze 150 výše.

Základní programová nabídka

Celkovou základní programovou nabídku Rogers Cable obsahuje TV balík Premier. Ke každému balíku (mimo Starter) lze přidat jeden bonusový program z tématické nabídky. V seznamu jsou označeny žlutě a lze je měnit jedenkrát za fakturační období. Základní programová nabídka je dále rozšířitelná o příplatkové multikulturní a tématické balíčky.

Prémiová programová nabídka

Tématické programové balíčky

Multikulturní programové balíčky

Rogers On Demand

Poznámka: logo klíče znamená, že uživatel není přihlášen. Pro běh služby je nutno mít aktivován účet u Rogers Media a využívat některý z TV balíků.

UX DAy - tip 2

NHL and the NHL Shield are registered trademarks of the National Hockey League. NHL and NHL team marks are the property of the NHL and its teams. © NHL 2016. All Rights Reserved.

© 2016 NFL Enterprises LLC. NFL and the NFL Shield design are registered trademarks of the National Football League. Major League Baseball and MLB Extra Innings trademarks and copyright are trademarkmarks of Major League Baseball Properties, Inc. All rights reserved

NBA, the NBA logo and team identifications are the exclusive property of NBA Properties, Inc. © 2016. OHL is a trademark of Ontario Hockey League. FNTSY is a registered trademark of Fantasy Sports Media Group, Inc. ™Blue Jays, Toronto Blue Jays, Jays and all related marks are trademarks and/or copyright of Rogers Blue Jays Baseball Partnership. Used under license.
The Movie Network, The Movie Network Encore, The Movie Network and all associated designs and logos are trademarks of Bell Media Inc., used under license.
HBO Canada® and any associated characters and logos are service marks of Home Box Office Inc., used under license; © 2016 Home Box Office Inc. All rights reserved.
All other products, brands, images, artwork and company names and logos are the property and/or trademarks of their respective owners.
™Rogers and Mobius Design and Sportsnet are trademarks of or used under license from Rogers Communications Inc., or an affiliate. All brand names, logos, images and marks are trademarks and/or copyright of their respective owners. © 2016 Rogers Media

Grafické zpracování © 2017 Petr Faistauer

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).