Hlavní navigace

Zámořská Ultra HD (4K) řešení – kanadská Telus Optik TV

10. 7. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Pokračujeme v prezentaci zámořských řešení UHD, přičemž zůstáváme v zemi javorového listu.

Jako druhé si představíme Optik TV, IPTV službu národního operátora Telus Communications, který obsluhuje provincie Alberta, British Columbia a Quebec.

V další části bude následovat Rogers Cable, televize standardu DVB-C společnosti Rogers Communications. Ta pro změnu obsluhuje jižní a východní Ontario, New Brunswick a Newfoundland and Labrador.

Telus Communications

Telus je veřejně obchodovaná korporace, poskytující široké spektrum služeb. Byla založena v roce 1990 provincií Alberta jako holdingová společnost pro realizaci privatizace státní firmy (crown corporation) AGT – Alberta Government Telephones Commission.

V roce 1999 došlo k fúzi se společností BCTel, čímž tehdy vznikl druhý největší kanadský telekomunikační operátor s 22% tržním podílem.

Společnost zároveň přesunula své ústředí z Edmontonu v Albertě do Vancouveru v provincii British Columbia.

Telus Garden

Centrála společnosti Telus sídlí od podzimu 2015 v developerském projektu Telus Garden, bloku domů ohraničeném ulicemi Georgia, Richards, Seymour a Robson v centru Vancouveru. Adresa 510 West Georgia Street, Vancouver, British Columbia, Canada.

Telus Garden je kombinovaný kancelářský/obytný/obchodní komplex ve vlastnictví Westbank Corp., předního kanadského developera luxusních projektů.


Foto: Westbank Corp.

Vstup a lobby

Vlevo v popředí je kancelářská budova, jejíž nadpoloviční část je obsazena centrálou společnosti Telus. Vpravo v popředí je vstupní lobby, luxusní restaurace a směrem dozadu obchodní prostory. Výškový dům uprostřed v pozadí je obytnou částí komplexu se 428 byty na celkem 54 podlažích.


Foto: Telus

Recepce a kanceláře společnosti Telus.

Sponzorované projekty

Hardware 

Telus Optik TV používá totožný set-top box Arris VIP 5662W a prostředí Ericsson MediaRoom podrobně představené v první části, pojednávající o službě Bell Fibe.

Na rozdíl od Bellu Telus nabízí i variantu bez pevného disku. Tento přístroj může být bezdrátově propojen s hlavním PVR boxem. Aktuálně je k dispozici jak HD, tak UHD přístroj. Pronájem zdarma, pokud uzavřete smlouvu na dva roky. Lze rovněž uzavřít i smlouvu bez vázanosti, při té je však pronájem přístrojů zpoplatněn. Existuje samozřejmě i možnost zakoupení přístrojů, vše podle výše uvedeného ceníku a podmínek. 

Služba Optik TV

Stejně jako Bell Fibe, i Optik TV od Telusu nabízí přímý přístup do Netflixu ve 4K. Jistě, při splnění dvou podmínek: musíte mít aktivovaný plán zahrnující UHD streamy a TV přijímač podporující 4K. K dispozici je i možnost současného zobrazení až na 4 zařízeních. Tuto možnost podporuje pravděpodobně i Bell Fibe, v dostupných materiálech ale není zmíněna.

Nabídka balíčků Optik TV

Telus nabízí ke službě Optik TV celkem čtyři různé typy balíčků: základní, rozšířené (obrázek 1), vlastní kombinované (You Pick – obrázek 2) a jednotlivé prémiové – 28 druhů.

Nebo lze také zvolit akční combonabídku popisovanou nahoře na obrázku 1.
Zvýhodněné ceny platí pro nového klienta. Rozdíly v cenách jsou uvedeny vždy u příslušné položky.

Začínáme už na 15 CAD balíčkem Essentials – 61 programů. Druhým základním balíčkem je Lite, obsahující 34 základních programů v ceně 22 CAD, který však není kombinovatelný s částí nabídky a vztahují se na něj jistá omezení a další poplatky. Uváděné ceny jsou za bundle za dalšími službami, cena za samotný TV balíček je vyšší.

BRAND24

Dále je v nabídce i 220 programů, které lze pořídit individuálně.
Nabídku si dále představíme podrobněji. Jako je nabídka Bell Fibe určena pro provincii Ontario, je tato nabídka určena primárně pro provincie British Columbia a Alberta. Nabídky kanadských operátorů bývají takto regionalizovány z důvodu vysílacích práv, obvykle u lokálních televizí a sportovních přenosů. Není výjimkou, že práva na domácí zápasy určitého týmu vlastní jeden subjekt a na venkovní zápasy téhož týmu subjekt odlišný.

Základní balíčky

Rozšířené balíčky

Vlastní kombinované (You Pick) balíčky

Prémiové balíčky – sport 

Prémiové balíčky – filmy, seriály, zábava a rodina, On Demand, 18+

Prémiové balíčky – zpravodajské, mezinárodní a jazykové 

Individuální programy – 4K, sport, filmy, seriály a dokumenty, zábava 

Individuální programy – jazykové, mezinárodní, pro dospělé 18+ 

Kompletní programová nabídka Optik TV 

Telus On Demand a aplikace Optik on the go

Aplikace Stingray Music

TELUS, the TELUS logo, the future is friendly, Optik, and Optik TV are trademarks of the TELUS Corporation, used under license. Network logos and names are trademarks of their respective owners. NHL and the NHL Shield are registered trademarks and Centre Ice name and logo and The Game Lives Where You Do are trademarks of the National Hockey League. NHL and NHL team marks are the property of the NHL and its teams.
© 2017 TELUS Communications Company
Grafika © 2017 Petr Faistauer 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Příznivec a znalec IPTV technologie, externí spolupracovník redakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).