Hlavní navigace

Záhady královských vražd od čtvrtka na Viasat History

26. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Viasat
Vyvraždění Romanovců a další záhadná úmrtí, která se stala v královských rodinách v Anglii, Německu či dokonce v Keni, můžete zhlédnout v novém seriálu.

Osud poslední vládnoucí carské rodiny Romanovců je jedním z nejkontroverznějších příběhů v ruské historii. Bolševická vláda veřejnosti dlouho brutální vraždy, které spáchala na carovi Mikulášovi II a jeho rodině, tajila, a tak není divu, že vznikaly nejrůznější spekulace.

Příběh se ještě více zkomplikoval, když se Německu neznámá žena jménem Anna Andersonová začala prohlašovat za Anastázii, ztracenou nejmladší dceru cara Mikuláše. Díky novým vyšetřovacím technikám se tragický osud této rodiny podařilo objasnit.

ČTĚTE TAKÉ: Viasat Nature cílí na milovníky zvířat, oslovit je chce seriálem ze života zvěrolékaře

Ocenění za kreativní reklamní upoutávky pro Viasat World

Kdo všechno skutečně při vyvraždění Romanovců zemřel, nebylo dlouhá léta známo. Teprve objevení hrobu s ostatky roku 1979 objasnilo způsob smrti – byla to masová vražda. Car Mikuláš byl zastřelen spolu s manželkou Alexandrou, třemi dětmi a služebnictvem. V hrobě však chyběl nejmladší syn Alexej a také dcera Anastázie.

Dva roky po carově smrti se v Německu jedna žena, která údajně trpěla amnézií, začala prohlašovat za ztracenou princeznu Anastázii, a protože měla ruský přízvuk a dokonce se princezně i trochu podobala, dlouho se spekulovalo o tom, zda to může, či nemůže být pravda. K vyřešení záhady došlo až po její smrti, kdy analýza DNA tuto možnost vyvrátila.

BRAND24

Uběhlo dalších 15 let, než v roce 2007 našel amatérský archeolog v blízkosti původního hrobu Romanovců další dvě mrtvoly. Analýza DNA ukázala, že pozůstatky skutečně patří zbylým dětem cara Mikuláše. Poslední díl skládanky zapadl a tragický osud rodiny Romanovců byl objasněn.

Záhady královských vražd se začínají vysílat od čtvrtka 27. 7. 2017 od 21:00 na kanálu Viasat History.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).