Hlavní navigace

Za videopůjčovnou Topfun stojí majitel Jojky, konkurent Novy na Slovensku

20. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
20. 1. 2012

Majitelem internetové videopůjčovny Topfun.tv, nejstaršího českého poskytovatele legálního videoobsahu, je slovenská investiční skupina J&T. Té patřila zpravodajská televize Z1 a na Slovensku provozuje plnoformátovou televizi Joj a její tematický kanál Joj Plus. Topfun tento týden oznámil rozšíření programové nabídky i služeb, včetně zavedení měsíčního paušálu pro sledování veškerých filmů ve své nabídce za stejnou cenu jako u konkurečního portálu Voyo.cz od televize Nova – 189 korun měsíčně.

K TÉMATU: Videopůjčovna Topfun chystá „kabelovku“ pro každého a vlastní televizi

Topfun provozuje společnost Topfun Media, která do loňského února patřila provozovateli satelitní služby Skylink, ostravské společnosti Trade&Technology. Nyní má vlastníky s akciemi na jméno, předsedou představenstva firmy je ale Roman Fischer, který vede představenstvo i ve slovenské firmě Towercom, největším provozovateli televizních a rozhlasových vysílačů na Slovensku. Towercom patří skupině J&T.

ČTĚTE TAKÉ: Videopůjčovna Topfun chce i americké seriály, jen pár dní po premiéře

Videotéka Topfun má podle obchodního ředitele Radka Přikryla ambici stát se lídrem ve svém oboru na českém trhu a porážet obdobné služby, jako je Voyo.cz. Majitel Topfunu je silným konkurentem Novy na Slovensku, kde jeho televize Joj útočí na pozici lídra televizního trhu a daří se mu porážet dosud nejsledovanější slovenskou televizi Markíza. Tu vlastní, stejně jako Novu, mediální skupina CME.

ROZHOVOR: Letos chceme mít 100 tisíc předplatitelů Voyo.cz, říká šéf internetu televize Nova

Lídrem mezi internetovými videotékami v Česku chce být ale i Voyo.cz. Podle ředitele internetu Novy Pavla Krbce ale ne za cenu obrovských investic a provozních ztrát. Tato televize má vždycky ambici být lídrem ve všem, co dělá. Nehodlám jít do nějaké krvavé řeže, abychom byli lídr a zároveň tuto službu krvavě dotovali, řekl Krbec v nedávném rozhovoru pro DigiZone.cz. Budeme ji dělat tak, aby byla ekonomicky profitabilní a aby pokud možno byla lídrem, dodal.

BRAND24

NAPSALI JSME: PrimaPlay, nová internetová videotéka od Primy, už má svoje logo

Provozovatel videopůjčovny Topfun podle obchodní šéfa Přikryla investoval do nedávné rozšíření nabídky desítky milionů korun. Firma neuvádí, kolik má zákazníků, ani kolik by jich chtěla získat. Nova chce se svým Voyem získat do konce letošního roku 100 tisíc předplatitelů. Nyní jich má zhruba 10 tisíc. Vlastní internetovou videopůjčovnu PrimaPlay se chystá spustit i Prima family, a obdobnou službu HBO GO nyní v Česku rozjíždí prémiový filmový kanál HBO.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).