Hlavní navigace

Z Novy si nesedneme na zadek, vzkázali obrazně řečeno ostatní členové ATO

26. 11. 2011
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
TÝDENNÍ REVIZE - Česká televize, Prima a Asociace komunikačních agentur České republiky ukázaly, že z televize Nova, která doposud podle mediálního obrazu brzdila vyhlášení vítěze tendru na provozovatele peoplemetrů pro roky 2013 až 2017, strach nemají. I přes její odpor tento týden potvrdili, že data o sledovanosti bude i nadále poskytovat společnost Mediaresearch. Odhaleno bylo také programové schéma Primy family a chystané změny v hlavní zpravodajské relaci Čeké televize Události.

Mediaresearch i přes odpor Novy vítězem tendru na peoplemetry

Společnost Mediaresearch bude zajišťovat elektronické měření sledovanosti českých televizí pomocí peoplemetrů i po roce 2012, i když s jeho vítězstvím v tendru Asociace televizních organizací (ATO) nesouhlasí televize Nova. Jednatelka ATO Vlasta Roškotová podepsala rozhodnutí o výběru nabídky Mediaresearch na provozování peoplemetrů v letech 2013 až 2017. ATO o tom informovala v oficiální tiskové zprávě. ATO rozhodla na základě doporučení hodnotící komise, která se detailně seznámila s nabídkami čtyř zájemců o peoplemetrové měření (GfK Czech, ACNielsen Czech Republic, TNS AISA a Mediaresearch). V průběhu své činnosti vyřadila komise dva uchazeče pro formální nedostatky, třetí pak nesplnil zadávací podmínky upravující nejvýše přípustnou nabídkovou cenu. Hodnotící komise doporučila zadavateli k přijetí nabídku společnosti Mediaresearch, která jako jediná splnila veškeré podmínky stanovené ATO a předepsané zákonem o veřejných zakázkách, uvedla asociace.

Jan Potůček: ATO vyhlásilo Mediaresearch vítězem tendru na peoplemetry. Navzdory Nově
Lukáš Polák: Šéf Novy rezignoval na prezidentství v Asociaci televizních organizací
Lukáš Polák: Vítěz tendru peoplemetrového měření? Podle Novy zatím není znám
Lukáš Polák: ATO i přes odpor Novy podepsala novou smlouvu na peoplemetry
Jan Potůček: Nova neuznává podpis nové smlouvy o peoplemetrech, hrozí arbitráží

Prima family odhalila nové logo a programové schéma na 1. ledna 2012

1. ledna 2012 zahájí televize Prima svou novou kapitolu. Její program se částečně změní a dojde k úpravě názvu a loga na Prima family. Jeho podoba je již známá. Jak je z loga patrné, změna je pouze kosmetická. Vedle výrazného názvu Prima přibyl pouze menším písmem nápis „family“. Kromě něho se nic nezměnilo. Už v tuto chvíli je ale jasné, co bude Prima family na Nový rok, tedy 1. ledna 2012, vysílat. Její existenci by měla v 6 hodin ráno zahájit animovaná pohádka Hledá se Nemo, na kterou naváže animovaný japonský seriál Beyblade Metal Fusion a Mickeyho Klubík. Dospělí diváci se pak mohou těšit na Prima Svět, Receptář prima nápadů nebo zábavný pořad do hloubi nevědomosti českého národa Nikdo není dokonalý. Novoroční programové schéma pak okoření dále například filmy Simpsonovi ve filmu, Ducháček to zařídí nebo česko-ruská komedie Revue na zakázku.

Jiří Chum - Zprávy TV Prima 6.8.2010

Z Primy bude od 1. ledna 2012 rodinná televize (Screenshot: Čestmír Polák, DigiZone.cz)

Lukáš Polák: Prima odhalila logo nového kanálu Prima family a jeho schéma na 1. ledna 2012

Události České televize čeká výměna moderátorů

Podle dnešního vydání deníku Hospodářské noviny je ve hře varianta, že hlavní zpravodajskou relaci České televize Události opustí všichni moderátoři, tedy Bohumil Klepetko, Josef Maršál a Roman Pistorius, nikoliv moderátorky. To, zdali se jedná o spekulaci, nebo skutečně jednu z chystaných změn, nechtěl mluvčí ČT Ladislav Šticha komentovat. Až bude co sdělit, tak to řekneme, uvedl stručně Šticha. Všechny informace týkající se Událostí bude médiím sdělovat pouze Zdeněk Šámal, dohodli jsme se tak, reagoval podobně na informace Hospodářských novin jeden z moderátorů, Roman Pistorius. Z moderátorek se v tuto chvíli jedná o konci Ivety Toušlové. V tuto chvíli je předčasné hovořit o jakýchkoli konkrétních jménech a o budoucnosti konkrétních lidí, odpověděl vyhýbavě ředitel zpravodajského kanálu ČT 24 Zdeněk Šámal. Naopak jména, o kterých se v souvislosti s možným nástupem do Událostí spekuluje, jsou Jakub Železný nebo Daniela Písařovicová. Novinkou by mělo být také prodloužení stopáže z 33 minut na hodinu, grafika a moderování v jednom člověku.

Události ČT - příspěvek k tendru na peoplemetry

Události čekají změny. Odejít má i Roman Pistorius (Screenshot: Jan Potůček)

Lukáš Polák: Hospodářské noviny: Klepetko, Maršál a další mají v Událostech skončit

Stručně

Kabelová společnost UPC Česká republika rozvázala pracovní poměr se svým dlouholetým tiskovým mluvčím a ředitelem PR Františkem Malinou. S odvoláním na ředitelku oddělení právních a vnějších vztahů UPC Vladimíru Chlandovou to uvedl server MediaGuru.cz. Firma nesdělila důvody, proč Malina skončil, ani kdo by jej měl ve funkci nahradit. Sám Malina byl na svém mobilním telefonu nedostupný.

Jan Potůček: Dlouholetý mluvčí UPC František Malina skončil, důvody firma nesdělila

Experiment s vysíláním pro děti chystá na příští neděli 4. prosince televize Prima. Po celý den bude vysílat výhradně animované filmy, pohádky a dobrodružné příběhy pro děti z produkce společnosti Disney. Záběr témat, která se k divákům od tvůrců myšáka Mickeyho každou chvíli dostávají, se od vstupu Walta Disneye do světa pohyblivých obrázků neuvěřitelně rozrostl. Z bohaté nabídky vybrala televize Prima pro své diváky zejména rodinné snímky a filmy, které jsou blízké dětem, přiblížil PR koordinátor Primy Filip Sychra.

Jan Potůček: Prima si vyzkouší roli dětského kanálu. V neděli 4. prosince dá jen Disneyho

Česká televize přesune od Nového roku každodenní podvečerní pohádku pro děti Večerníček z hlavního programu ČT 1 na menšinový kanál ČT 2. Zároveň zruší hodně kritizovanou talk show Pokondr Live, kterou vysílá Jednička od letošního září v úterý večer od 21:30 hod. Deníkům MF Dnes a Právo to řekli generální ředitel ČT Petr Dvořák a ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich, kteří v úterý prezentovali programový plán na první pololetí příštího roku Radě ČT.

Jan Potůček: Večerníček se od ledna přesune na ČT 2, Pokondr Live úplně skončí

Zákazníkům satelitních služeb CS Link a Skylink, ale i všem ostatním, kteří mají možnost přijímat signál z družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, se rozšířila programová nabídka hned o dva televizní programy. Jde konkrétně o stanice DanceTrippin TV a Trace Tropical HD. Oba kanály jsou šířeny v režimu free-to-air (nekódovaně), takže pro jejich sledování není nutná dekódovací karta.

Lukáš Polák: Pozice CS Linku a Skylinku nabízí dvě novinky pro hudební fandy

Přesto, že satelitní služba Skylink nabízí v tuto chvíli nový filmový kanál Film Europe svým zákazníkům pouze ve standardní kvalitě, Ivan Hronec, výkonný ředitel a zakladatel stejnojmenné společnosti, která je jeho provozovatelem, věří, že v budoucnu se program objeví u tohoto operátora také ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Hronec to řekl serveru DigiZone.cz.

Lukáš Polák: Film Europe HD ve Skylinku je pouze otázkou času, věří šéf stanice Hronec

BRAND24

Pouze čtyřčlenná je od poloviny listopadu Rada Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), která se zabývá regulací trhu v oblasti elektronických komunikací a poštovních služeb. Jednomu z radních, Petru Štěpánkovi z ODS, totiž vypršel pětiletý mandát. Serveru DigiZone.cz to potvrdil předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. Z hlediska Rady se ale nic neděje, protože jsme usnášeníschopní už ve třech, vysvětlil.

Jan Potůček: Rada ČTÚ je nekompletní, Petru Štěpánkovi vypršel pětiletý mandát

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).