Hlavní navigace

Vypínání kanálů stále aktuální, kandidátské projekty na GŘ ČT a DVB-T2 už i v Brně a Ostravě

22. 4. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Joj Group
TÝDENNÍ REVIZE – Hlavní kanál JOJ většina operátorů pro české diváky zablokovala už v souvislosti se startem české JOJ Family.

JOJ chce zastavit šíření stanic Plus a Wau

Slovenská skupina JOJ vyzvala 30. ledna všechny operátory v ČR k „upuštění od šíření převzatého vysílání“ stanic Plus a Wau dopisem, jehož kopii posílala Radě pro rozhlasové a televizní vysílání a který byl podepsán společností MAC TV, tedy držitelem vysílací licence. Serveru DigiZone se podařilo dopis od nejmenovaného operátora získat.

Hlavní JOJ většina operátorů zablokovala pro české diváky již v souvislosti se startem stanice JOJ Family. První, kdo zablokoval Plus a Wau, byl operátor Grape SC a stalo se tak k 17. únoru. Podle svého tiskového oddělení tak operátor reagoval ihned po obdržení předmětné písemnosti, protože MAC TV původně dopis zaslala na jinou adresu operátora a adresát se tak nechtěl dostat do zbytečných komplikací. Následně 1. března zablokoval stanice Plus a Wau společně se stanicemi slovenské Markízy i IPTV operátor Sledovanitv.cz.

Petr Jakub: Česko-slovenská federální válka pokračuje, operátoři začínají vypínat kanály Wau a Plus

Volba generálního ředitele České televize a kandidátské projekty

V rámci našeho seriálu přinášíme k nahlédnutí letošní kandidátské projekty na ředitele České televize:


Autor: Česká televize

DVB-T2 od ČRa už i v Brně a Ostravě, na řadě jsou další části republiky

Rozšíření pokrytí signálem DVB-T2/HEVC by se v průběhu několika týdnů měli dočkat i diváci na Vysočině, ve středních a západních Čechách a v Liberci.

České Radiokomunikace (ČRa) na tiskové konferenci v Ostravě oznámili také rozšíření programové nabídky v přechodové síti 12, ve které se nově objeví hudební Óčko Expres, křesťanská TV Noe a rodinná Barrandov Family. Stále tak probíhají jednání o vstupu stanic skupiny Nova, které zatím v přechodové síti chybí.

Jan Brychta: České Radiokomunikace dnes spustily DVB-T2 přechodovou síť v Brně a v Ostravě

Další fáze rozvoje DVB-T2 sítě.
Autor: České Radiokomunikace

Další fáze rozvoje DVB-T2 sítě.

Stručně

Novela ZEK v Hospodářském výboru: Ze šestnácti pozměňovacích návrhů prošel výborem jen jeden. Ten stanoví jako nejpozdější datum vypnutí stávajícího DVB-T vysílání 1. únor 2021.

Jan Brychta: Hospodářský výbor doporučil ke schválení novelu Zákona o elektronických komunikacích (ZEK)

Pokud jste chtěli O2 TV sledovat na televizoru, potřebovali jste až donedávna set-top box nebo nějaké sdílení obrazovky či napojení počítače. Nyní stačí herní konzole Xbox One nebo Xbox One S s aplikací O2 TV. Společnosti O2 a Microsoft totiž přicházejí s první aplikací pro streamování videa na českém trhu určenou pro Xbox One.

Bohumil Herwig: O2 TV má aplikaci pro Xbox. Na Slovensku bude v létě

O2 TV pro Xbox One.
Autor: Bohumil Herwig

O2 TV pro Xbox One.

Našim čtenářům přinášíme odpověď ekonoma Radka Žádníka na článek Pavla Hanuše, který z pozice manažera České televize kritizoval Žádníkovu prezentaci na senátní konferenci.

Radek Žádník: Ke ztrátě paměti Pavla Hanuše

Televizní trh se v Česku pomalu očišťuje a končí doba pravidelného nelegálního vysílání. Nejvýrazněji je situace patrná u slovenských televizních stanic dostupných na českém území.

Erika Luzsicza: Konec televizního pirátství v Čechách

Eventová divize televize Prima, agentura Solootions, představuje novinkovou akci Dermacol Love Day a na prvního máje tak v pražském parku Grébovka uvede celodenní zábavný a odpočinkový program určený primárně ženám. Hlavním partnerem akce je kosmetická společnost Dermacol a vstupenky v ceně dvou set korun jsou dostupné v síti Ticketportal s tím, že děti do šestnácti let a muži mají na akci vstup zdarma. Ke každé vstupence slibují organizátoři dárek v hodnotě pěti set korun.

Jan Brychta: Šest let na trhu oslaví Prima love celodenní oslavou

UX DAy - tip 2

Beelink GT 1 Ultimate používá základní desku 9377, určenou pro procesory S 912, a také se zde jedná o verzi q201–9377 jako u modelu GT 1. Třetí díl seriálu o set-top boxech s operačním systémem Android se věnuje modelu Beelink GT 1 Ultimate.

Petr Faistauer: Set-top boxy na platformě Android: Beelink GT 1 Ultimate

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).