Hlavní navigace

Vše o přechodu na DVB-T2, Kodi má problémy a v Izraeli ruší veřejnoprávní TV

13. 5. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Do toho Sony uvedlo televizory, které se tváří, že používají Linux, a mají přístup do tržiště aplikací Opera Store.

Vše o přechodu na DVB-T2, včetně seznamu přijímačů, informací a harmonogramu

Tento týden jsme dokončili přípravu boxu (na hlavní stránce vpravo nahoře) se souhrnnými informacemi o přechodu na nový standard zemského digitálního televizního vysílání v DVB-T2/HEVC. K dispozici jsou také přehledy kompatibilních televizorů a levnějších, nebo vysloveně levných, set-top boxů pro ty, kteří hodlají přechod na nový standard řešit touto cestou.

Přechod na nový standard zemské televize DVB-T2

Vše o přechodu na DVB-T2: Seznam podporovaných přijímačů

Tzv. Fully Loaded Kodi jsou podle Soudního dvora EU nelegální

Podle aktuálního výroku Soudního dvora Evropské unie (SDEU) je to opravdu tak. Představme si proto aktéry sporu a pokusme se objasnit různá podstatná „ale“, která jsou s tímto výrokem spojena.

Spor vedla nizozemská agentura Stichting Brein, zastupující majitele autorských práv proti taktéž nizozemskému podnikateli jménem Jack Frederik Wullems, který na svých webových stránkách několik let nabízel přístroj vybavený open-source softwarem Kodi. Do něj navíc nainstaloval veřejně dostupné doplňky, umožňující bezplatné sledování děl chráněných autorským právem.

Petr Faistauer: Prodej přístrojů s Kodi nelegální? Ano…

Fully Loaded Kodi (ilustrační foto).
Autor: archiv autora

Fully Loaded Kodi (ilustrační foto).

V Izraeli ruší veřejnoprávní média. Byla příliš drahá

Rozhodnutí o zrušení izraelské veřejnoprávní televize a rozhlasu se řešilo téměř rok, konec přišel ale nečekaně rychle.

Po 49 letech se izraelský parlament rozhodl ukončit provoz těchto služeb a jako odůvodnění uvedl přílišnou byrokratizaci, vysoké náklady a větší počet zaměstnanců, než by bylo potřeba. IBA má být nahrazena novou a úspornější veřejnou vysílací službou.

Jan Brychta: Izraelské veřejnoprávní médium IBA už se padesátiletého výročí nedočká

Stručně

Na českých webových stránkách Sony je už nyní k vidění 21 modelů televizorů řady XE70. Na webových stránkách ani v tiskové zprávě však není ani zmínky o tom, že televizory opět pracují na platformě Android TV. Sony u všech výrobků celé řady udává – na webu – jako operační systém Linux, u položky Obchod s aplikacemi je pak uveden Opera Store.

Bohumil Herwig: Sony bez Androidu? Uvedeny byly televizory řady XE70 s Linuxem a přístupem do Opera Store

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) obdržel přihlášky od sedmi společností (pořadí podle doručení): Vodafone Czech Republic, a. s., T-Mobile Czech Republic, a. s., PODA, a. s., Suntel Net, s. r. o., O2 Czech Republic, a. s., Nordic Telecom 5G, a. s., a Radio Spectrum CZ, s. r. o. ČTÚ nyní žádosti vyhodnotí z hlediska splnění všech stanovených podmínek a potvrzení zájemcům, kteří podmínky splní, bude vydáno příští týden v pátek, tedy 19. května.

Bohumil Herwig: ČTÚ: do aukce kmitočtů v pásmu 3,7 GHz se hlásí sedm zájemců

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se seznámila s vyjádřením společnosti Prague Digital TV ve věci poskytování služby Kuki TV a sděluje, že je poskytována v souladu s právními předpisy a může být zároveň zpřístupněna skrze programovou pozici multiplexu DVB-T prostřednictvím Smart TV připojené k internetu.

Bohumil Herwig: Kuki v DVB-T jako další kanál HbbTV?

Nový politický diskusní pořad Duel bude přímo uvádět Jaromír Soukup, ostatně totéž poslední dobou dělá i v případě Týdne s prezidentem. Hosty prvního dílu a hlavními diskutéry jsou první místopředseda hnutí ANO 2011 Jaroslav Faltýnek a předseda Poslanecké sněmovny a místopředseda ČSSD Jan Hamáček.

Bohumil Herwig: Jaromír Soukup bude mít na TV Barrandov vlastní pořad

Týden s prezidentem: prezident Zeman a Jaromír Soukup.
Autor: TV Barrandov

Týden s prezidentem: prezident Zeman a Jaromír Soukup.

Společnost Obecné siete opět testovala na satelitu Belintersat 1 na 51,5 ° východně. Nekódované vysílání trvalo jen přes noc, ale zdarma tu byly k vidění i prémiové kanály.

Martin Hovorka: Slovenský paket Obecné siete právě vysílá volně 48 kanálů. Včetně např. Hustler TV či HBO HD

BRAND24

Uživatelské rozhraní WebOS verze 3.5, které najdete v nových televizorech LG Electronics určených pro sezónu 2017/18, získalo – za bezpečnostní software Application Security Solution Version 1.0 – certifikát podle mezinárodního standardu Common Criteria (CC).

Bohumil Herwig: Systém WebOS 3.5 pro chytré televizory LG získal bezpečnostní certifikát

LG OLED TV – bezpečnostní certifikát.
Autor: LG

LG OLED TV – bezpečnostní certifikát.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).