Hlavní navigace

VOD portál kanálu Arte dostupný na platformě Chromecast mohou využit i Češi

10. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Arte je teprve druhou televizní stanicí, jejíž archiv mohou zájemci prostřednictvím této technologie na území naší republiky sledovat. Tou první je zpravodajský kanál France 24.

Německo-francouzský kanál Arte, který je ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) dostupný v rámci prémiového balíku v kabelové nabídce společnosti UPC Česká republika a také jako free-to-air, tedy nekódovaná stanice, na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, vstoupil na platformu Chromecast od Googlu. Chromecast je zařízení, které umožňuje mimo jiné streamování video obsahu do televizorů s HDMI portem a v rámci něho jsou k dispozici například služby YouTube, Google Music, Deezer nebo Rdio. „Klíčenka“ se v České republice oficiálně zatím neprodává, přesto je jí možné v některých e-shopech bez problémů sehnat.

BRAND24

K TÉMATU: Česká televize se staví ke Google Chromecast zatím zdrženlivě

Arte je teprve druhou televizní stanicí, jejíž služby na Chromecastu mohou teoreticky i prakticky využít jeho majitelé z České republiky. Tou první se poměrně nedávno stal zpravodajský kanál pocházející původně také z Francie, stanice France 24. Majitelé Chromecastu si mohou aplikaci Arte stáhnout bezplatně z „Obchodu Play“, případně přímo prostřednictvím Cast Store, který obsahuje všechny aplikace dostupné na této platformě. Některá videa pochopitelně nebudou z důvodu licenčních práv v České republice, případně na Slovensku, dostupná, ale možnost spuštění například koncertních vystoupení určitě majitel Chromecastu uvítá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).