Hlavní navigace

Vltava mění vysílací schéma. Chce se stát „komplexní artovou stanicí“

26. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vše proběhne na počátku října a kromě vzniku nových pořadů ji čeká i zcela nová zvuková grafika. Uvedení schématu bude doprovázet akce s názvem Art’s not dead.

Prý největší změna za posledních patnáct let by měla lépe reflektovat kulturní dění, především na domácí, ale i na mezinárodní scéně. Zcela nová zvuková grafika pak vznikla pod taktovkou hudebního skladatele Ivana Achera.

Stanice Českého rozhlasu Vltava chce také klást důraz na ještě kvalitnější kulturní publicistiku a hodlá spolupracovat s výraznými osobnostmi české společenské a umělecké sféry. Do role autorů nových rubrik a pořadů tak byli obsazeni například hudební skladatel Vladimír Franz, spisovatel Pavel Kosatík, historik Martin C. Putna či předseda Asociace spisovatelů Václav Kahuda nebo hudební publicista Pavel Klusák.

NAPSALI JSME: Lukáš Hurník se stal šéfredaktorem ČRo Jazz a D-dur

René Zavoral: DAB ofenzívu spustíme už letos na podzim

Vltava takovou změnu už delší dobu potřebovala, protože svým obsahem a formou přestávala rezonovat v době, která se nám denně mění pod rukama. Díky tomu se stane komplexní artovou stanicí, tedy už nikoli pouze stanicí klasické hudby. Vltava si bude všímat všeho podstatného, co vytváří kvalitu české i zahraniční kulturní krajiny, říká ke změnám šéfredaktor stanice Petr Fischer.

BRAND24

Vltava chce být také více slyšet i mimo rozhlasový éter, a to prostřednictvím strategických mediálních partnerství. Hodlá jít s pořady a moderátory „mezi lidi“ a být tak součástí velkých tuzemských kulturních akcí. Umění je nám na Vltavě cestou, jak zkoumat život společnosti. Umění nás baví, umíme se s ním zasmát i vážně zamyslet, doplňuje Petr Fischer.

Nové vysílací schéma odstartuje na vlnách Českého rozhlasu Vltava v neděli 1. října od 12:00 hod. speciálním vysíláním a při této příležitosti jsou všichni kulturní fanoušci zváni do budovy Českého rozhlasu, kde bude od 14:00 připravena speciální akce s názvem Art’s not dead. V rámci živého vysílání, koncertů a diskuzí vystoupí například Lenka Dusilová, Beata Hlavenková, Jáchym Topol, Petr Čtvrtníček, Jan Bartoš nebo Václav Kahuda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).