Hlavní navigace

Vánoční program České televize: Anděl páně 2 a opět zcela nová pohádka

7. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEO A FOTOGALERIE – Veřejnoprávní ČT dnes v rámci vysílání Studia 6 na stanici ČT24 oznámila svůj program na přelom roku. K vidění bude i výpravná Marie Terezie.

Hlavním tahákem letošních Vánoc bude zejména pokračování velmi úspěšné pohádky Anděl páně (2005), které v roce 2016 natočil Jiří Strach. Má jím ale také být zbrusu nový pohádkový příběh Nejlepší přítel.

Anděl páně 2, který byl minulý rok nejnavštěvovanějším snímkem v českých kinech, a to dokonce od roku 1990, uvede hlavní program České televize 24. prosince. Jak v rozhovoru na ČT24 potvrdil programový ředitel ČT Milan Fridrich, snímek už byl natáčen jako vánoční pohádka. V kinech ho nakonec vidělo přes milion diváků a vedle toho, že byl nejsledovanější, také vydělal nejvíce peněz.

NAPSALI JSME: Česká televize představí své osobnosti a nové projekty na festivalu v Karlových Varech

Podzimní nadílka České televize přinese mj. dlouho očekávaný seriál Victoria

Natáčení výpravného dvoudílného filmu o Marii Terezii je před dokončením

Anděl páně 2 na ČT24 - program na konec roku 2017.
Autor: archiv

Anděl páně 2 na ČT24 – program na konec roku 2017.

Milan Fridrich také dnes dopoledne na ČT24 řekl: …čekali jsme, že Anděl páně 2 bude úspěšný (‚po úspěchu původní pohádky‘), ale nikdo neočekával, že to bude tak bombastické a že padnou historické rekordy.

Režisér Jiří Strach k úspěchu filmu řekl: Milion diváků v kinech se nepovedlo za několik dlouhých let, jsem z toho neskutečně šťastný, překvapený, vlastně mám pořád pocit, že jsem v jednom velkém snu. Žánr pohádky je v Čechách takové rodinné stříbro a trefit se do vkusu diváků s novou českou pohádkou, to je skutečně velký zázrak.

Nejlepší přítel.
Autor: archiv

Nová pohádka Nejlepší přítel.

Zcela nový vánoční snímek, který bude uveden 25. prosince, se jmenuje Nejlepší přítel a natočil ho, podle původního scénáře Lucie Konášové, Karel Janák. Je to klasická pohádka s princi a s láskou, kterou od České televize diváci očekávají, řekl Milan Fridrich.

V úterý 26. prosince pak bude Česká televize vysílat koprodukční klasiku (Československo, Východní Německo, 1973) jménem Tři oříšky pro Popelku od Václava Vorlíčka. Uvedena bude v restaurované verzi vyrobené v Německu a jako perličku Milan Fridrich dodal, že letos se bude, na stanicích ARD a ZDF, vysílat patnáctkrát. ČT také podle Milana Fridricha ročně točí dvě pohádky a ještě má dohodu se slovenskou veřejnoprávní RTVS (Rozhlas a televízia Slovenska), že si jednu originální pohádku vzájemně vymění.

Česká televize také ve vysílání ČT24 oznámila, že silvestrovskou zábavu bude moderovat Martin Dejdar a že chybět nebude ani oblíbená Všechnopárty Karla Šípa. K vidění budou i premiérové Zázraky přírody a pořad Velká plavba s Waldemarem.

UX DAy - tip 2

Na ČT1 se podle Milana Fridricha odvysílá asi 50 pohádek, na ČT2 v hlavním vysílacím čase, prime time, asi 30 filmů a program na stanici ČT art bude patřit divadlu, hudbě a náročnějším snímkům.

Hned 1. a 2. ledna 2018 diváci uvidí výpravný dvoudílný film Marie Terezie natáčený v koprodukci čtyř veřejnoprávních televizí z České republiky, Maďarska, Rakouska a Slovenska. Prvního ledna bude také v premiéře uveden dokument o skupině Lucie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).