Hlavní navigace

V pondělí proběhne videohovor mezi ČVUT a vesmírnou stanicí ISS. Buďte u toho!

1. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MOŽNOST REGISTRACE – První videokonferenční spojení České republiky s vesmírnou stanicí ISS se uskuteční na pražské elektrotechnické fakultě ČVUT.

V pondělí 4. prosince v 16:40 hodin se v budově pražské Fakulty elektrotechnické ČVUT na Karlově náměstí uskuteční historicky první videokonferenční spojení s vesmírnou stanicí ISS v České republice. Stane se tak prostřednictvím projektu ESERO, jehož je Fakulta elektrotechnická partnerem. Spojení proběhne v rámci akce Voláme do vesmíru, která je primárně určena žákům a pedagogům základních a středních škol. 

Samotný program začíná ve 13 hodin a sestává se z přednášek a pokusů, zahrnujících témata vesmír, mimozemský život a fyzika. Mezi vystupujícími budou zástupci Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, ESA nebo Akademie věd České republiky. Na závěr akce je připraveno představení skupiny ÚDiF (Úžasné divadlo fyziky) s názvem Vidět zvuk, slyšet světlo. 

BRAND24

Zaregistrujte se ještě dnes

V 16:40 hodin by pak měl proběhnout videokonferenční hovor se zástupcem ISS Paolem Nespolim, trvat bude dvacet minut a probíhat bude v anglickém jazyce. Organizátor spojení David Sedláček z katedry počítačové grafiky a interakce dodal: Museli jsme splnit náročné podmínky na videotechniku a v posledním týdnu projít sérií testů spojení. Vše se nám výborně povedlo a nic nebrání úspěšnému pondělnímu spojení.

Akce se bude také živě přenášet na stránkách Fakulty elektrotechnické ČVUT a přímo na stránkách ESA Education. Program akce Voláme do vesmíru naleznete na stránce zmíněného projektu ESERO, pro zájemce je pak připraven registrační formulář

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).