Hlavní navigace

V brněnské regionální síti 8 vysílá svou promosmyčku nová regionální televize TV Brno 1

13. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: YouTube
UVNITŘ VIDEO – Stanice TV Brno 1, která patří do mediální skupiny senátora Iva Valenty, anoncuje start ostrého vysílání na pondělí 16. října od 18 hodin.

Regionální televize TV Brno 1, která potřebnou vysílací licenci obdržela od Rady pro televizní a rozhlasové vysílání na konci září, spustila zkušební vysílání v regionální DVB-T sítí s číselným označením 8, jejímž provozovatelem jsou České Radiokomunikace. 

PSALI JSME: Do vzduchu míří druhý Šlágr i televize Brno 1

Aktuálně stanice využívá vysílače Brno-Barvičova, odkud vysílá na kanálu 25 s výkonem jeden kilowatt, a dále je pak šířena na kanálu 51 z lokality Mikulov-Děvín a výkonem pěti kilowattů. Podle vysílané promosmyčky, kterou na YouTube umístil jeden z našich čtenářů František Kotouč, by mělo k ostrému startu vysílání dojít v pondělí 16. října v 18 hodin.

UX DAy - tip 2

Většinovým majitelem nové televize je senátor Ivo Valenta, kterému dále patří třeba server Parlamentní listy, a je také menšinovým vlastníkem dalších dvou regionálních stanic, TV Praha a TV Slovácko.

Podle získané licence by se měl program stanice TV Brno 1 skládat z regionálního zpravodajství a publicistiky, dokumentů a lifestylových nebo tématických pořadů. Rozsah jejího vysílání by měl být celodenní, tedy po dobu celých 24 hodin. Územně by měla stanice pokrývat oblast Brna a Jihomoravského kraje a hlavním jazykem jejího vysílání by měla být čeština.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).