Hlavní navigace

V@Box XTi-3442/3452: příjem českého DVB-T2 trochu jinak. Přímo přes domácí síť

3. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: VBox Communications
AKTUALIZOVÁNO – Máte velký byt nebo rodinný dům? Pak je tahle věcička určena právě pro vás. Přijímaný signál je totiž streamován do domovního rozvodu. Včetně DVB-T/T2/HEVC.

AKTUALIZOVÁNO, 3. 1. 2018: doplněna informace o přístupových kartách.

Jde vlastně o zařízení další generace určené pro streamování (a nahrávání) běžného pozemního vysílání do ethernetové sítě a následně pak do napojených televizorů, tabletů i chytrých mobilních telefonů.

V@Box XTi-3442/3452 (3499 Kč) od VBox Communications zvládá jak starší DVB-T, tak budoucí zemské DVB-T2/HEVC a k tomu ještě přidává kabelové DVB-C (proto prý tak komplikovaný název pro jedno zařízení).

BRAND24

Schématické znázornění V@Boxu v rámci domácí sítě.
Autor: VBox Communications

Schématické znázornění V@Boxu v rámci domácí sítě.

Vedle připravenosti na nový český standard a zdvojených tunerů DVB-T/T2 patří mezi výhody i podpora rozlišení Full HD, 1080p s 3D a prostorovým zvukem, nechybí EPG s českou diakritikou, možnost programovat nahrávání přes mobilní zařízení rovnou na připojené úložiště (max. dva kanály) a mj. také sledování vysílání prostřednictvím aplikace VBox LiveTV pro iOS, Android a Chrome.

DVB-T/T2 streamer má zabudovánu mechaniku pro dvojici přístupových karet (poznámka: podle dovozce jsou neaktivní, pro Pay-TV bude verze k dispozici někdy v polovině roku), jedno rozhraní USB 2.0 a Ethernet (LAN). Na USB můžete napojit paměťové zařízení se souborovými formáty FAT16, FAT32, EXT 2, EXT 3 nebo EXT 4, datový tok pro nahrávání je až 25 MB/s. Spotřeba je maximálně 30 wattů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).