Hlavní navigace

Je tu nová aplikace HBO GO pro Apple TV a mobilní Android. Co přináší a jak pracuje?

15. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: HBO
UVNITŘ FOTOGALERIE – Na počátku týdne byl uvolněn balíček programů pro výše uvedená zařízení. Nyní se chystá pro LG WebOS.

Koncem srpna 2017 vydalo HBO aplikaci pro konzole PS3 a PS4, na podzim připravilo nové webové prostředí a společnost také uvolnila aplikaci pro chytré televizory Samsung (OS Tizen). Momentálně se ještě pracuje na verzi pro Xbox a také pro televizory s platformou Android TV. Co se týče LG WebOS, české zastoupení HBO nám potvrdilo, že aplikace je už hotová a čeká se jen na její uvolnění. Nyní jsme krátce vyzkoušeli novou verzi pro mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android.

V současné době najdete v tržišti Google Play aplikace označené jako „HBO GO, HBO Holding Zrt.“ ve dvojím provedení. Stávající verze, pokud ji máte nainstalovánu, už ale nepracuje, a pokud ji spustíte, jste požádání, abyste přešli na novou: „Ukončili jsme podporu této verze aplikace HBO GO. Prosíme, stáhněte si novou aplikaci z obchodu Google Play,“ píše se na úvodní obrazovce při pokusu spustit předchozí verzi.

K TÉMATU: HBO GO mění design i aplikace pro televizory. Krátce jsme ho vyzkoušeli

Videotéku HBO Go si můžete předplatit samostatně za necelé dvě stovky měsíčně

HBO GO bez verze

Obě verze HBO GO se v tržišti aplikací od sebe liší pouze barvou ikony a nikde se nedozvíte, která je nová a která je nefunkční stará. Nemluvě o tom, že ji Google Play klidně dovolí znovu nainstalovat a aplikace sama hned zobrazí dialog pro přihlášení ke službě GO.

Protože HBO aplikaci neaktualizuje, nýbrž instaluje zcela novou verzi (musíte se také znova přihlásit), ta stávající v mobilu zůstala – alespoň v našem případě – a bylo zapotřebí ji manuálně odstranit. Nová ale klidně pracovala vedle ní.

A změny?

Vedle výrazně jednoduššího menu a nového designu je tu především nový dětský obsah („Kids“) představující asi 450 seriálových epizod. Najdete tu například snímky jako Tučňáci z Madagaskaru či seriál Tlapková patrola.

Menu je nyní rozděleno na následující položky, jména dostatečně vysvětlují, o co v nich jde:

  • Domů
  • Seriály
  • Filmy
  • Kids
  • Nastavení
  • Nápověda

Jak pracuje?

Při krátkém osahání byla nová verze HBO GO na mobilním telefonu LG Flex II (LG-H955) s Android 5.1 funkční a pracovala i na Sony Xperia XZ (F8331) se systémem Android 6.0. Fungoval i tzv. adaptivní streaming, který upravuje obrazovou kvalitu podle síly vašeho internetového připojení.

BRAND24

Při přístupu na dětský obsah („Kids“) pak vidíte upozornění HBO rodičům, že pro zobrazení pouze dětského obsahu je třeba klepnout na ikonu zámku (následně je ještě nutné vytvořit tzv. rodičovský PIN). Rodiče si také mohou nastavit omezení podle věku dítěte.

„Big screen“ stále zakázán

Pokud se ptáte, zda z nové verze aplikace HBO GO zmizela blokace tzv. big screenu, tedy nemožnost promítnout obrazovku mobilu s HBO GO na televizoru přes tzv. sdílení obrazovky, tak bohužel nezmizela, a to prý z licenčních důvodů. Ti, kteří chtějí HBO GO sledovat na TV, si buď musí pořídit televizor od LG nebo Samsungu, nebo sáhnout po Apple TV, PS 3, PS4 či Google Chromecast. Aplikace pro televizory s platformou Android TV by pak měla být uvolněna do konce tohoto roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).