Hlavní navigace

Názory k článku Ultra HD vysílání v praxi. Co nabízí portugalský operátor NOS?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2016 9:03

    Griffin

    Cena 99,80 €

    V přepočtu (ČNB střed): 2697 Kč

    Průměrný příjem v Portugalsku (Eurostat, 2014, rodina, 2 průměrné příjmy) : 2418 €
    Minimální příjem v Portugalsku (Eurostat, 2016, rodina, 2 minimální příjmy): 1236 €

    Nesedí mi ten průměrný příjem (https://www.reinisfischer.com/average-salary-european-union-2015) ... nemá smysl to násobit 2x za rodinu, spousta lidí žije singl.

    Samozřejmě pokud surově srovnáte pouze cenu v přepočtu tak je strašná k porovnání s našimi cenami služeb (samozřejmě nejsou takto komplexní ani datově srovnatelné) ... cena +/-10% Portugalské průměrné mzdy. Odpovídá v přepočtu i našim 10% ceny z průměrné mzdy.

  • 26. 9. 2016 15:05

    bez přezdívky

    Je třeba si uvědomit, že v Česku 2/3 dodácností respektive na 1 hlavu příjem jsou hluboko pod tím uváděným celostátním průměrem... Za hranici chudoby se v současné době počítá 10 200Kč čistého a to tu má víc jak milion lidí a jestli si někdo myslí, že sociální minimum 3 410Kč je něco velkýho? + doplnění příspěvku na bydlení... pak dost lidí je mezi 13 až v lepším případě 17 000Kč hrubého a tedy proto Marxová chce aby minimální mzda byla teď aspoň 11 000Kč a výhledově aspoň 12500Kč hrubého... což podnikatelé křičí, že nedají!!!... a zároveň jsou naštvaní, že lidi odmítají pod 16 000Kč hrubého nastupovat... takže stále jsmě většina národa oproti všem zemím EU na západě v přepočtu na Eura chudí proto doktoři a jiní řvou ale na zbytek národa se kašle... Ceny děláme západní a platy východní a to přitom tužkačmajzák tvrdil, že si utáhnem opasky a vše doženem... jo manažeři a politici pokud nejsou v Europarlamentu kde mají ještě víc než tady tak ti ano... Běžný dělník by měl brát 60 000Kč i víc ale to je nesplnitelný spíše jak z říše pohádek...
    V důsledku toho tedy i takové uváděné služby třeba to UHD jsou fakt v Česku k pláči...

  • 26. 9. 2016 15:46

    bez přezdívky

    Hele frajere probuď se!!! jde o poměr příjmů a cen v západní Evropě a tam oproti nim s příjmy jsme hluboce pozadu!!! takže i těch 60 000Kč běžnému dělníkovi a samozřejmě pak i úměrně vysoké další mzdy i u vámi psaných profesí též mnohem výše protože Česko je fakt celkové u všech lldí pokud nepočítate gaunery typu Ritiga, Koženýho atd. chudá země co se příjmů týče... výdaje máme ale vysoké neúměrně k našim platům... Vy by jste nejraději aby lidi dostali jen misku s vodou solí a bejčákem nad nima jak v době otroctví a nevolnictví tj. nezaplatit nikomu nic proto ta banda jako jste vy chtěla úplně zrušit stropy minimální mzdy kterou mnozí vyč.úraní podnikatelá aby nedávali státo odvody za soc a zdrav daně chtějí tj. zbytek lidem dávají pak bokem na ruku aby z toho stát nic neměl... Běda jak omarodíte a jednou půjdete do důchodu... z čeho vám to budou počítet... z toho oficielního a né celkového co bylo bokem z fondu na podnikání do kterýho si myslej. že jim nikdo nemá co kecat... Jo oproti třeba některým Africkým a Jižní Amerika zemím si žijeme i s těmi nízkými příjmy dobře ale porovnávejme Evropu když vyjedete za hranice jsme v přepočtu fak velmi pozadu a chudí...

  • 26. 9. 2016 16:46

    Rogue 11

    Zkus mluvit víc česky, frajere :-D
    Z bývalých středoevropských socialistických států (a s jinými nemůžeš srovnávat) při výpočtu minimálního měsíčního příjmu jsme na 3. místě.
    V přepočtu na éčka:
    1. Polsko 424
    2. Slovensko 405
    3. ČR 367
    4. Maďarsko 358
    5. Rumunsko 279
    6. Bulharsko 215
    Nejsou tam ani -stány ani bývalá Jugoslávie. A například minimální měsíční příjem v Rusku byl loni 7500 rublů / 2830 Kč.
    Jinak v tom máš notný hokej, centim platí v Alžírsku, Burundi, Čadu nebo Kongu. Drobné od Eura jsou centy.
    A proč by zde měli být lidé linčováni ? Asi myslíš lynčování a to je: "násilí, prováděné jako trest mimo rámec zákona". Tak to už vůbec nedávám.

  • 27. 9. 2016 11:18

    Rogue 11

    I ty jeden gaučový teoretiku...
    Já jsem v obchodě asi 10 let dělal, začínal jsem právě jako pokladní a postupem času jsem povýšil až na zástupce vedoucího. Takže ti mohu vysvětlit ten malý ale podstatný rozdíl mezi pokladní a dělníkem u pásu.
    Dělník u pásu vykonává několik stále stejných úkonů ve stále stejném pořadí. Vezme díl, nasadí ho do druhého dílu atd. a pak to vezme a instaluje. Obvykle to není více než pět operací, jinak by nestíhal chod pásu.
    To se naučí za nějakou chvíli snad každý, pokud není úplně tupý. A mozek potřebuje jen k pamatování sledu operací. Základní funkce.
    Jo a stroj neodmlouvá, neříká "já jsem si nezvážil brambory" nebo "chvíli počkejte, manžel si zapomněl pivo". Dělník na páse po zahoukání všeho nechá a jde domů. To on je ten živý robot, víme?
    Prosím tě, vyjadřuj se jen k tomu, čemu rozumíš, ano? Konec OT.

  • 26. 9. 2016 10:57

    Rogue 11

    @MartinJ: Ona každá společnost nebo stránka počítá jinak a s jinými proměnnými. A já dávám 2014 a 16, vy dáváte 2015.
    Vy jste někdy viděl, že by práce evropských úředníků dávala smysl? V surovém stavu je to rodina, 2 děti, jeden průměrný příjem. To je zcestné, obvyklý model je právě rodina se dvěma příjmy.
    Výpočty jsou ovšem jen čistě orientační.
    Cena našich služeb (zde T-M Premium) je cca 3,6 % našeho průměrného příjmu. Což odpovídá rozsahu poskytovaných služeb. Stejně tak cena jejich služeb odpovídá těm cca 10% příjmu.
    Eurostat počítá s příjmem netto, odečteny daně a sociální pojištění, připočteny přídavky na děti.

  • 26. 9. 2016 15:37

    Rogue 11

    Ale pane Kuky, vy jste pod vlivem něčeho silně nelegálního :-D Běžný dělník a 60 tisíc? Takový ten, co stojí u pásu a dělá neustále pět stejných úkonů ve stejném pořadí? Nemluvím o dělníkovi specializovaném, který kromě rukou musí umět používat i mozek.
    Připomínáte mi šéfy škodováckých odborů. Zaměstnanci Škody Auto a to i ti pásoví, dělají za ca 30k a je jím to málo. "Ale jestli nám nepřidáte, tak zbouráme Pentagon"
    Teď si vemte, že řidič busu dělá za 75 Kč / hodina a na rozdíl od škodováckých křiklounů má odpovědnost za autobus, za lidi a za peníze. A nemůže to po 8 hodinách zapíchnout a jít domů.
    A vůbec, konec OT.

  • 26. 9. 2016 16:26

    bez přezdívky

    Jinak mozek musejí používat všichni úplně u všeho vy jeden nadčlověku... Takový ti pokladní je vlastně sedící živý robot a kdyby nepoužíval-la mozkový závity tak nebude vše správně hrazeno a i ten dělník v montovnách musí vědět co a jak dávat dohromady a nic neohrozit tj. sebe i okolí a i ten výrobek musí být pak vcelku kvalitně udělán... což se též bez mozku neobejde... Jo ten co sedí v kanclu zvedá telefony a dáva rozkazy se asi oproti tomu dělníkovi asi udře? nudou... ano myšlení bolí ale to všechny tvory na světě protože i zvířata mají inteligenci... nad kterou žasneme a povyšujem se nad ní ač nám dokazují, že sice neumí vyrábět stroje ale umí zas jiný věci...

  • 26. 9. 2016 15:50

    bez přezdívky

    Však až jednou v Česku zavedou Euro tak Češi budou nosit všade jen měšce s Centimy a Němci běžné papírové bankovky ono i to Španělsko je oproti nám bohaté a dost chudé proti Němcům... stačí s naším platem vyjedst po převodu do ciziny a hned vidíte jak na tom jsme proto doktoři říkají utečeme vám do ciziny když nás neumíte zaplatit Německým přepočtem... a co tedy další profese jako dělník v německu je něco víc? než dělník u nás... všichni jsme lidi stále rozdílně linčovaní a dělení...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).