Hlavní navigace

Ultra HD set-top box Antik Mini 3 s podporou HEVC, VP9 i HDR je už za dveřmi

24. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Antik Technology
Novinka je postavena na sadě HiSilicon s grafickým procesorem ARM Mali a její nasazení ve verzi IP je podle Antik Technology otázkou několika měsíců.

Antik Mini 3 je výkonné multimediální zařízení, postavené na Linuxu a čipové sadě HiSilicon 3798CV200 s ARM Mali-T720. Dodávat se bude se 2 GB RAM a řadou rozhraní typu gigabitový Ethernet (LAN), Wi-Fi, HDMI 2.0, digitální optický audio výstup či USB 3.0.

Antik Telecom tímto set-top boxem zahajuje zásadní generační výměnu a bude tak připraven na svět v rozlišení Ultra HD (4K), resp. na nasazení moderních kompresních standardů H.265/HEVC a VP9.

NAPSALI JSME: Slovenský Antik končí s HD set-top boxy a míří ke 4K

UX DAy - tip 2

Ředitel rozvoje košické společnosti Antik Technology Peter Blaas k tomu v rozhovoru pro DigiZone.cz říká: Ze softwarového hlediska jsme se rozhodli pro OS Linux a integrační vrstvu Ekioh, se kterou máme bohaté zkušenosti. Na Mini 3 budeme provozovat náš nový Antik MW 2.0, který už část zákazníků zná z některých boxů Mini 2.

Set-top box má být podle něj „opravdu svižný i z pohledu běžného uživatele“ a k dispozici budou minimálně dvě verze – pro IP sítě a se satelitním televizním tunerem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).