Hlavní navigace

TV Písnička bude dětskou obdobou Šlágr TV, nabídne i prodej DVD nosičů

5. 12. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Stanice bude druhým kanálem ve volném terestrickém vysílání, který bude určen pro dětského diváka. V Regionální síti 7 a multiplexu 3 již Česká televize šíří stanici Déčko.

Za dětskou obdobu Šlágr TV označil pro server DigiZone.cz Robert Kvapil novou stanici TV Písnička, která bude vysílat jako několikahodinový vnořený programový blok na kanálu Country no.1. Podle Kvapila se start nové televize posune a proběhne v období mezi 10. a 12. prosincem. Přesný termín ještě provozovatel programu musí stanovit. Ve stejné době se pak tematická televize, která doposud přenášela výhradně country, folk a bluegrass, přejmenuje na „TV Písnička a Country no.1“. Vysílání první stanice vyplní na společné programové pozici čas od šesté ranní do 19, případně 20 hodin, zbytek využije Country no.1.

K TÉMATU: Provozovatel Šlágr TV získal „licenci“ pro dětský blok TV Písnička

Provozovatel Country no.1 však odliší vysílání této stanice v rámci pozemní digitální televize a v kabelových rozvodech + později na satelitu Astra 3B. Zatímco v terestrice najdou diváci nový dvojprogram složený z dětského vysílání a country, v ostatních službách divákům zůstane nadále pouze žánr patřící k táborákům, společným posezením v hospodách a podobně. Jde tak o dobrou zprávu i pro satelitní diváky, a to nejen z České republikySlovenska, ale i zahraničí. Country no.1 má díky svému zaměření a například bloku Country Nashville šanci oslovit i publikum z ciziny, kterému dlouhodobě podobný program na družici chybí.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Country no.1 bude mít možná více verzí, provozovatel připravuje dětskou televizi

Robert Kvapil pro DigiZone.cz uvedl, že náplní TV Písnička budou nejen písničky, ale i dětské pořady. Na otázku, zdali se ve vysílání objeví i některé známé tváře, odpověděl diplomaticky. „Za naše hlavní maskoty bych označil Ferdu Mravence a Brouka Pytlíka. Ti se budou objevovat jak ve znělkách, tak přímo v konkrétních pořadech. Chystáme něco podobného, jako je Kouzelná školka,“ konstatoval Kvapil, který zmínil, že televize bude vydělávat na prodeji vlastních CD a DVD nosičů. TV Písnička bude druhým kanálem ve volném terestrickém vysílání, který bude určen pro dětského diváka. V Regionální síti 7 a multiplexu 3 již Česká televize šíří od loňska svou stanici Déčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).