Hlavní navigace

TV Metropol už má v pražské Regionální síti 4 druhou pozici, na kterou se přestěhuje

6. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ SCREENSHOT – Operátor sítě, společnost Prague Digital TV, se tak s dvoutýdenním předstihem připravila na přelaďování TV Metropol na novou pozici. Změna je nutná kvůli nové vysílací licenci.

Nová programová pozice pro pražskou regionální TV Metropol se dnes objevila v pozemní Regionální síti 4, již v české metropoli provozuje na kanálu 46 společnost Prague Digital TV podnikatele Leoše Pohla. Televize zatím vysílá na staré pozici s identifikátorem SID 0×0603, nová pozice je prázdná, ale je rovněž označena jako TV Metropol. Program se na ní přesune v noci z 19. na 20. srpna. Změna pozice je nutná kvůli nové vysílací licenci, již pro TV Metropol získala společnost MF TV vlastněná vydavatelstvím Mladá fronta.

K TÉMATU: Diváky TV Metropol čeká přelaďování: od 20. srpna změní pozici v DVB-T

BRAND24

Stejným způsobem a ze stejného důvodu v červnu přecházela na novou programovou pozici v celoplošném multiplexu 2 plnoformátová TV Barrandov a loni na Nový rok také hlavní kanál Primy, který se ve stejné síti přejmenovával na Primu family (minulý týden ale FTV Prima oznámila návrat k původnímu názvu Prima, což se opět projevilo i na identifikátoru v DVB-T) a rovněž začínal vysílat na základě zcela nové licence.


Screenshot: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Pražská Regionální síť 4 má ode dneška osm programových pozic

„Ve snaze o co největší jednoduchost pro diváky, Prague Digital TV ve spolupráci s televizí Metropol TV po půlnoci z 5. 8. na 6. 8. 2013 vytvoří v multiplexu novou programovou pozici Metropol TV s informačním textem. Od úterý 6. 8. 2013, tak budou mít diváci možnost provádět nové naladění svých přijímačů přibližně s dvoutýdenním předstihem,“ vysvětlil dnešní vznik nové pozice pro TV Metropol Petr Formánek ze společnosti Prague Digital TV.


Screenshot: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Nová programová pozice TV Metropol obsahuje logo a informační text

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).