Hlavní navigace

Towercom chce využít regionální vysílače pro placené kanály

12. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Towercom
Společnost Towercom se stala majitelem většinového podílu v druhém největším DVB-T a DAB+ operátorovi na Slovensku, společnosti AVIS.

Slovenský telekomunikační operátor Towercom, který u našich sousedů provozuje všechny čtyři celoplošné DVB-T/T2 multiplexy, koupil podle informací serveru SatelitnaTV.sk svého konkurenta, menšíhooperátora AVIS. 

Kromě DVB-T i DAB+

Společnost AVIS provozuje po celém Slovensku už několik let místní multiplexy, ve kterých kromě lokálních televizí vysílají i české stanice, jako je Šlágr nebo TV Noe. Navíc má ve svém portfoliu i dva DAB+ vysílače v Nitře a Banské Bystrici.

Jak konstatoval citovaný článek, po akvizici společnosti AVIS už nemá Towercom v oblasti zemského vysílaní a digitálního rozhlasu na Slovensku žádného většího konkurenta. 

AVIS je druhým největším operátorem DVB-T vysílačů na Slovensku. V současnosti aktivně provozuje kolem tří desítek DVB-T vysílačů po celé zemi a vlastní povolení na několik dalších, ke kterým ale zatím nemá všechna potřebná povolení.

UX DAy - tip 2

Místo lokálních televizí placený obsah

Podle obchodního rejstříku získal Towercom ve společnosti AVIS většinový podíl ve výší 67 procent, zbylých 33 procent si ponechal bývalý majitel AVISu Branislav Kašuba.

Towercom už stihl informovat média, že lokální vysílače chce využít pro vysílaní placených programů v rámci placené zemské platformy Plustelka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).