Hlavní navigace

Topolánek vzkazuje Garinovi: diginovela nepoškozuje zájmy Novy

27. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 6. 2007

Premiér Mirek Topolánek se včera po osmnácti dnes poprvé veřejně vyjádřil k dopisu Michaela Garina, generálního ředitele společnosti CME, které patří televize Nova. Garin v něm premiéra informuje o obavách CME z připravované novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání a upozorňuje, že Nova má platnou licenci pro analogové vysílání do konce ledna 2017.

To, že dopis pana Garina někde koluje znamená, že má vytvářet nějaký nátlak, že je dopisem otevřeným a já otevřené dopisy přirovnávám k anonymům a neodpovídám na ně, napsal Topolánek v úterním chatu na serveru iDnes.cz. Nově nastavený systém, který umožní vznik dalších digitálních stanic, podle premiéra majitele Novy nepoškozuje. Pro vládu jsou důležitá nediskriminační pravidla, dodal.

BRAND24

Připravovaná digitální novela je podle Topolánka po dlouhé době dobrým modelem, který umožní České televizi, Nově a Primě vstup do digitálního vysílání, dává šanci držitelům zrušených digitálních licencí i těm, kteří ještě licence neobdrželi. Dává určitou šanci ke splnění termínu k zahájení digitalizace v České republice. Řešíme pouze legislativně – technické detaily, dodal premiér.

Několikrát pozměněným návrhem „diginovely“ se má příští týden zabývat Legislativní rada vlády. Samotný kabinet se k novele dostane na zasedání 11. července a poslanci by ji měli projednat na své srpnové schůzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).