Hlavní navigace

Točí se komediální detektivní seriál Strážmistr Topinka. Navazuje na Doktora Martina

15. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
Protějov znovu ožije a diváci se mohou těšit jak na známé tváře Miroslava Donutila či Václava Kopty, tak i na postavy zcela nové. To vše podle původního českého scénáře.

Tvůrci úspěšného seriálu České televize Doktor Martin natáčejí jeho volné pokračování, resp. tzv. spin off. Diváci se tak mohou těšit jak na Miroslava Donutila, Václava Koptu, Gabrielu Marcinkovou a Tomáše Jeřábka, tak na představitele titulní role Roberta Mikluše. Jeho filmovou matku si zahraje Veronika Freimanová, jeho novou lásku Jenovéfa Boková a majora Hrubého z ostravské kriminálky Jiří Bartoška.

Pokládám za velký úspěch, že se nám podařilo vzít postavu z takto úspěšného seriálu a vymyslet pro ni zcela nový, originální příběh, který se líbil i majitelům práv britské společnosti Buffalo Pictures (pozn. redakce: práv k seriálu Doc Martin) a dali nám k naší práci svolení. Velkou zásluhu na tom má, kromě naší inspirace – skvělého Roberta Mikluše – producent Vratislav Šlajer a hlavní scenárista seriálu Štefan Titka, říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková.Štefan Titka dodává: Postava svérázného strážmistra Topinky byla v Doktoru Martinovi jednou z našich nejoblíbenějších, a tak nás napadlo napsat původní scénáře s detektivními zápletkami, které by řešil právě Robert Mikluš v roli Tomáše Topinky.

NAPSALI JSME: Doktor Martin opět pokořil Sportovní noviny, Poldu vidělo stejně diváků jako Události

Recenze: Proč je Doktor Martin tak strašně populární?

Jedničkou je Doktor Martin 2. A zvítězil i nad TN

V novém seriálu bude strážmistr Topinka stále tím lehce natvrdlým ochráncem pořádku v beskydském městečku Protějov. Svou práci bere jako poslání a žádný případ pro něj není dost malý na to, aby si nezasloužil pátrání ve velkém stylu. Zásadní novinkou je ale u něj to, že si našel partnerku. Tou je nová protějovská pošťačka Lucie.

UX DAy - tip 2

Seriál pro Českou televizi, Tvůrčí producentskou skupinu Kateřiny Ondřejkové, vyrábí společnost Bionaut a vzniká v koprodukci se slovenskou veřejnoprávní RTVS.

autoři projektu: Vratislav Šlajer, Štefan Titka, Tomáš Končinský // režie: Petr Zahrádka // kamera: Miloslav Holman // scénář: Štefan Titka, Tomáš Končinský, Hynek Trojánek, Tomáš Hodan // producent: Vratislav Šlajer // kreativní producentka: Kateřina Ondřejková // hrají: Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Marek Geišberg, Tomáš Hanák, Robert Nebřenský a další

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).