Hlavní navigace

Telka odhalila programové schéma, nic objevného ale nenabídne

16. 2. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Jen nevěřícně musí kroutit odborná veřejnost i někteří diváci hlavou nad kroky managementu Novy. Po Smíchovu přichází další lowcostový program.

Telka překvapila svým programovým schématem

Televize Nova zaslala v pondělí redakcím programových magazínů vysílací schéma chystaného programu Telka počínaje 22. únorem, kdy stanice startuje, a konče 3. březnem. Z vysílacího plánu si je možné udělat konečně představu o tom, co tento kanál divákům skutečně nabídne. Pro Telku bude nejdůležitější prime time, konkrétně čas od přibližně 20 hodin do 22:00. V tomto čase stanice zreprízuje řadu zábavných pořadů z minulých let – Politické harašení, Horoskopičiny, Novoty, Lucie na bílo, Zlatá mříž, Hogo fogo, Talentmania a řadu dalších.

Ve všední dny bude vysílání Telky začínat v 7:15 reprízou hlavní zpravodajské relace Novy Televizní noviny z předchozího dne. Chybět nebudou pochopitelně ani noviny Sportovní a předpověď počasí. V dopoledním bloku se objeví reprízy Ulice, Rad ptáka Loskutáka, Babicových dobrot nebo pěvecké soutěže Doremi, Kolotoče nebo Riskuj. Po 11. hodině, čas není každý den stejný, bude vysílána Snídaně s Novou, a to s několikahodinovým zpožděním oproti hlavnímu programu Novy.

Náhled webových stránek chystané stanice Telka
Autor: repro foto telka.nova.cz

Telka nabídne pořady ze zlatého archivu Novy.

Lukáš Polák: Nova zveřejnila program Telky. Zreprízuje Televizní noviny, Snídani s Novou i SuperStar

Jan Potůček: Telka – ještě větší odpad, než jsme doufali?

V Česku začalo digitální rozhlasové vysílání ve III. pásmu

České republice už se vysílá digitální rozhlas nejenom v L-pásmu, které bylo chápáno pouze jako dočasné řešení, ale také v takzvaném III. pásmu, tedy tom, jež se používá pro tento způsob distribuce signálu v řadě zemí například v Německu. Prvenství si v tomto směru odnáší příbramská společnost Teleko. Od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) získala oprávnění pro kanál 11A. Maximální povolený výkon příbramského vysílače je 1 kW, ten ale v současné době společnost nevyužívá.

Podle ředitele společnosti Tomáše Řapka je tento vysílač pravděpodobně nejrychleji spuštěnou lokalitou v historii na území České republiky. Dnes jsme obdrželi od ČTÚ oprávnění a vysílač jsme v podstatě okamžitě spustili, uvedl v pátek pro DigiZone.cz Řapek. Signál je šířen prozatím se sníženým výkonem 150 Wattů, přesto jeho signál doletí i na omezené území Prahy. Co se týká programové nabídky, v multiplexu je stejný obsah jako v ostatních lokalitách, kde Teleko působí.

Autor textu má v hledáčku tuner Yamaha T-D500. "Tranzistorák", i když s upraveným vstupem pro anténu, není pro dálkový příjem úplně vhodným kanditátem.
Autor: de.yamaha.com

Digitální rozhlas se snaží čím dál tím více proniknout do českých domácností.

Lukáš Polák: V Příbrami začal vysílat historicky první český multiplex pro digitální rozhlas ve III. pásmu

TV Barrandov má (opět) nové vedení

Televize Barrandov mění po půl roce opět generálního ředitele. Roberta Kvapila ve funkci střídá Roman Bradáč, který do předloňského září vedl zpravodajský kanál ČT 24 a působil v předchozím managementu České televize pod vedením generálního ředitele Jiřího Janečka. Po jeho rezignaci Bradáč kandidoval na šéfa ČT a probojoval se až do finále, v němž ho porazil bývalý ředitel Novy Petr Dvořák. Za Bradáčovou kandidaturou stál i tehdejší obchodní ředitel ČT Robert Kvapil, šéf programových okruhů Radek Žádník a výkonný ředitel ČT 1 Radan Dolejš.

Bradáčovi spolupracovníci ČT loni na podzim, po změně majitele televize Barrandov (od Tomáše Chrenka ji koupil Jaromír Soukup), přešli do této televize. Kvapil se stal generálním a Žádník výkonným ředitelem (v této funkci ale po Novém roce skončil). Bradáč televizi pomáhal s přípravou nové hlavní zpravodajské relace Hlavní zprávy, která odstartovala po Novém roce a zatím se jí příliš nedaří. Nástup nového šéfa TV Barrandov, který je naplánovaný už na zítřek, středu 13. února, provází i jmenování nového programového ředitele. Tím se stane Petr Lesák, který je zároveň jedním z moderátorů Hlavních zpráv. Tím zůstane i nadále.


Foto: archiv DigiZone.cz

Roman Bradáč působil dříve jako šéfredaktor zpravodajského kanálu ČT 24, nyní vede TV Barrandov.

Jan Potůček: Novým šéfem televize Barrandov Roman Bradáč, program vede Petr Lesák

Stručně

Na český a slovenský trh vstoupil o půlnoci ze středy na čtvrtek nový tematický kanál Horor Film. Jak již název napovídá, stanice bude věnována snímkům s tématikou mystery, thrillerům a podobně.

Lukáš Polák: O půlnoci odstartuje Horor Film. Nabídne ho Skylink a kabelová televize od UPC

V pondělí 4. února ukončila z finančních důvodů vysílání celoplošná televize Pětka, která vydržela v éteru pouze několik měsíců, a někteří operátoři už vyřadili její programovou pozici ze svých nabídek. Neplatí to ale pro společnost Czech Digital Group (CDG).

Lukáš Polák: Co bude s programovou pozicí Pětky v multiplexu 3? Operátor to tají

Jan Potůček: Odvolaný ředitel TV Barrandov Robert Kvapil nadále krizově řídí TV Metropol

Dva reklamní formáty na křesťanské televizi Noe, která od svého vzniku programově odmítá vysílat reklamu, požaduje po jejím provozovateli vysvětlit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Jan Potůček: Televize Noe sice odmítá vysílat reklamu, podle RRTV ale tento závazek obchází

TV Noe už s testováním formátu 16:9 začala.
Autor: Čestmír Polák

TV Noe odmítá vysílat reklamu.

Ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) začal vysílat i slovenský okruh Dvojka. Upozornila na to sama veřejnoprávní televize.

Lukáš Polák: V HD kvalitě už vysílají oba programy Slovenské televize, na satelitu ani jeden

Jan Potůček: STV 2 odvysílala jako první na Slovensku živý přenos v nativním HD ze studia

Pouze do konce roku 2017 budou moci Regionální televizní sítě 1 až 10 využívat kmitočty pro zemské digitální televizní vysílání (DVB-T), které jim v uplynulých měsících přidělil Český telekomunikační úřad (ČTÚ).

Jan Potůček: Regionální multiplexy DVB-T v Česku mají přidělené kmitočty jen do konce roku 2017

BRAND24

První velkou programovou novinkou, kterou nasadí televize Barrandov do vysílání už za nového generálního ředitele Romana Bradáče, bude investigativní pořad Bez cenzury. Premiéru si odbude v úterý 5. března.

Jan Potůček: Investigativní pořad Bez cenzury Radka Johna dá Barrandov na úterky od 20 hodin

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).