Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Vyprávěj, Bitva v Ardenách nebo A-Team: Poslední mise

27. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – seriál pro celou rodinu Vyprávěj – Píše se rok 1964. Sověti úspěšně vyslali člověka do vesmíru, na Západě probíhala Beatlemanie a v Československu ve volbách opět vyhráli komunisté na 98,4 %. Student Karel Dvořák chce postoupit do druhého ročníku na pražské technice, ale chybí mu poslední zkouška… (Česko, 2009)

  • Nova Cinema, 20:00 – válečný film Bitva v Ardenách – V zimních měsících 1944, krátce před přelomem roku, jsou spojenecké armády připraveny zaútočit na Německo. Hitler však vymyslí poslední zoufalý plán: nařídí svým armádám znovu zabrat Francii a obsadit strategicky důležitý přístav v belgických Antverpách. Film se snaží ukázat dosah konfliktu jak z perspektivy amerického důstojníka tajné služby, tak velitele německé tankové brigády. (The Battle of the Bulge, USA, 1965)

  • Prima Cool, 20:15 – akční film A-Team: Poslední mise – Tihle čtyři chlapíci bývali vysoce kvalifikovanými a respektovanými členy elitní armádní jednotky. Byli obdivováni pro svůj mimořádný talent a schopnost zvládnout i ty nejtěžší mise, aniž by se u toho byť jen trochu zapotili. To platilo ovšem pouze do té doby, než byli nasazeni do akce, která byla připravena pouze k tomu, aby je dostala za mříže. (A-Team, USA, 2010)

BRAND24

  • ČT1, 20:55 – lékařské drama Nemocnice na kraji města – První díl slavného seriálu začíná v rodině ovdovělého primáře, kde se slaví výročí svatby jeho syna. Rodinná atmosféra ale není vůbec dobrá. Do nemocnice nastupuje čerstvě promovaná lékařka, kterou přátelsky přijímá zástupce primáře. Primář se ale k její perspektivě ortopeda vyjadřuje se skepsí. (Československo, 1977)

  • ČT art, 21:05 – drama Dům s věžičkou – Děj sleduje jednodenní putování osmiletého dítěte, které po smrti svého otce míří se svou matkou za dědečkem. Žena během cesty skoná, ale chlapeček je odhodlán pokračovat dál. Zasněžená krajina marně skrývá následky země zdevastované válečným běsněním. V Sovětském svazu je zimní čas předposledního roku války, která ještě zdaleka neřekla své poslední slovo. (Dom s Bashenkoy, Ukrajina, 2012)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).