Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Výchova dívek v Čechách, Vetřelec nebo Komuna mé matky

25. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – akční Jonah Hex – Americká armáda má pro zjizveného lovce, na něhož čeká smrt nabídku, která se nedá odmítnout. Výměnou za svobodu musí zastavit teroristu, který je připraven rozpoutat na zemi pravé peklo. (USA, 2010)

  • Kino Barrandov, 20:20 – komedie Četník v New Yorku – Tentokrát je oddíl vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním sjezdu četnictva v New Yorku. Cruchot, který je opět středem všeho dění, má – opět – problémy s dcerou, která se rozhodne, že se přes jeho zákaz také podívá do Ameriky. Sotva četníci vyrazí, vyrazí Nicole za nimi a podaří se jí dostat na loď jako černý pasažér… (Le gendarme a New York, Francie, Itálie, 1965)

  • ČT art, 21:05 – komedie Komuna mé matky – Upjatá newyorská advokátka Diane (Catherine Keenerová) se rozvádí a rozhodne se vzít své téměř dospělé děti na návštěvu k matce Grace (Jane Fondová), s níž před dvaceti lety přerušila styky kvůli jejímu volnomyšlenkářskému způsobu života. Doufá, že se s ní usmíří, a nechce po ní nic jiného, než aby se před svými vnoučaty trochu krotila. Grace ale žije ve Woodstocku, kde to vypadá, jakoby se od dob proslulého koncertu skoro nic nezměnilo. (Peace, Love & Misunderstanding, USA, 2011)

BRAND24

  • ČT2, 21:50 – romantická komedie Výchova dívek v Čechách – Mladý učitel přijme nabídku milionáře, aby soukromě doučoval jeho dceru. Oskar si myslí, že jeho žákyně bude neohrabaná dívenka, ale hned po prvním setkání sotva lapá po dechu. Z ujeté Beáty se postupně vyklube krásná a přemýšlivá dívka, která má potíže se světem a také sama se sebou. Život vyrovnaného učitele se mění v milostné šílenství, uragán vášní a zběsilé kličkování mezi milenkou, manželkou a devítiletou dcerou (Česko, 1997).

  • Prima Max, 22:00 – sci-fi Vetřelec – V první části kultovní sci-fi ságy se setkáváme se Sigourney Weaver v roli statečné Ripleyové, která jako jediná z posádky vesmírné lodi Nostromo zůstává naživu v souboji s hrůznou bytostí, jejíž zárodek se dostal na palubu z líhně na neznámé planetě. (Alien, Velká Británie, USA, 1979)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).