Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Hercule Poirot, Kaos nebo Dvojitý agent

12. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Nova Cinema, 20:00 – sportovní komedie Pan tělocvikář – Ve škole býval oplácaný John bezbrannou obětí toho nejzrůdnějšího tvora na celé planetě – tělocvikáře Woodcocka. Dnešní John, úspěšný, štíhlý a bez problémů cvičící kliky, se vrací do rodného města, jen aby zjistil, že se mu Woodcock vrátil do života jako přítel jeho matky. (Mr. Woodcock, USA, 2007)

  • Prima Max, 20:00 – thriller Dvojitý agent – Kvůli vyšetřování tajemné vraždy amerického senátora, který byl zabit způsobem charakteristickým pro sovětského nájemného zabijáka známého pod kódovým jménem Cassius, se vysloužilý agent CIA, Paul Shepherdson, spojuje s mladým agentem FBI. Shepherdson, který celou svou kariéru strávil sledováním Cassia a jeho soupeřů, žil až doteď v přesvědčení, že je dávno po smrti. (The Double, USA, 2011)

  • ČT art, 20:20 – drama Kaos – Vysoko ve skalách chytí pastýři krkavce, sedícího jako samička na vejcích. To je pro ně důvod, aby ptáka začali týrat. Házejí po něm vejce a nakonec mu na krk uvážou zvonec. Krkavec krouží nad krajinou, ze své výše pozoruje „chaos“ lidských životů a duší. A tam, kam zamíří svůj let, se odehraje příběh. Čtyři tváře Sicílie natočené na motivy novel Luigiho Pirandella. (Itálie, 1984)

BRAND24

  • ČT1, 20:55 – detektivka Hercule Poirot: Tajemné zmizení pana Davenheima – Při společné návštěvě představení iluzionisty jsou inspektor Japp i kapitán Hastings fascinováni kouzelníkovým uměním, pouze Poirot je skeptický. Žádné záhady neuznává. Japp mu proto předloží skutečnou záhadu, a sice nevyjasněný případ zmizení významného bankéře. (Agatha Christie’s Poirot: The Disappearence of Mr. Davenheim, Velká Británie, 1990)

  • Nova Cinema, 21:40 – akční Náhlý úder – Na skále nad mořem se v autě milují muž a žena. Najednou se ozvou dva výstřely, žena vyjde z auta, zamyšleně se dívá z útesu a pak odchází… Nekonformní policejní inspektor Harry Callahan opět neuspěje u soudu. Jeho nadřízený je toho názoru, že kde se inspektor objeví, dochází k nepříjemnostem a úmrtím. Případ zastřeleného muže nad mořem mu ale stejně svěří. (Sudden Impact, USA, 1983)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).