Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Dům z karet III, 48 hodin v Paříži nebo Třináct životů Dukly – 2017

25. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama 48 hodin v Paříži – Americký kardiolog Richard Walker si po příjezdu do milované Paříže zpívá ve sprše hotelového pokoje, když ze sebe smývá rozčarování nad zpožděním svého leteckého spoje. Po chvíli zjišťuje, že jeho manželka Sondra zmizela. Vydává se ji hledat a naráží na jazykové překážky, rozdílnou mentalitu, apatické policisty a zapřené byrokraty. Sondra byla unesena a Walker, posedlý touhou po jejím nalezení, nachází jediného spojence – moderní osamělou dívku, která zná místní poměry. (Frantic, USA, Francie, 1988)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Periskop nahoru a dolů! – Bláznivá komedie o rezavé podmořské rachotině s podivnou posádkou, která to natře celé flotile. Korvetní kapitán Tom Dodge je určen k velení staré ponorky USS Stringray, poháněné dieselovými motory, která si už své odsloužila. Společně s posádkou, která se skládá z podivných existencí a jedné dívky, má spolu s moderní jadernou ponorkou Orlando zničit nepřátelské plavidlo. (Down Periscope, USA, 1996)

  • ČT art, 21:05 – drama Je to jen vítr – Snímek zachycuje jeden den v životě romské rodiny kdesi na okraji malého městečka. Otec je za prací v Kanadě. Matka má dvě zaměstnání a stará se o svého nemocného otce. Dcera chodí do školy a syn se toulá po okolí. Všechny spaluje napětí, způsobené množícími se útoky. Nad městem padá tma a nocí se nesou podivné zvuky. Je to jen vítr? (Csak a szél, Maďarsko, Německo, Francie, 2012)

UX DAy - tip 2

  • ČT sport, 21:40 – dokument Třináct životů Dukly – 2017 – O historii a současnosti úspěšného hokejového klubu HC Dukla Jihlava.

  • ČT 2, 21:55 – seriál Dům z karet III (1/13) – Cesta do Bílého domu je dlážděna ambicemi a nezkrotnou touhou po moci. Francis Underwood vás na ni vezme a během ní si vybere svou pomstu na těch, kteří ho zradili, včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států. (House of Cards, USA, 2012).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).