Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Lucky Luke, Gejša nebo Vlak do neznáma

26. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Sony Pictures Entertainment
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – romantické drama Gejša – Příběh, který je zasazen do tajemného a exotického světa, jenž si dodnes uchovává své kouzlo, se odehrává v letech před 2. světovou válkou, kdy je malá japonská holčička odtržena od svých chudých rodičů, aby pracovala jako gejša. Přestože má v domě nebezpečnou rivalku, vyroste z ní legendární Gejša… (Memoirs of Geisha, USA, 2005)

  • Prima Max, 20:15 – romantické drama Vlak do neznáma – Jacob Jankowski (Robert Pattinson) skládal závěrečné zkoušky na veterině, když se dozvěděl, že oba jeho rodiče zemřeli při autonehodě. Bez rodiny a bez peněz Jacob netušil, jak dál, ale osud ho zavál do vlaku světového cirkusu Benzini. Hospodářská krize právě vrcholila a pro Jacoba, stejně jako pro spoustu dalších, cirkus znamenal spásu, ačkoliv to byl svět s úzce vymezenými iracionálními pravidly a vlastním pojetím života i smrti. (Water for Elephants, USA, 2011)

  • Kino Barrandov, 20:20 – komediální western Lucky Luke – Nejrychlejší pistolník Divokého západu, Lucky Luke (Terence Hill), vyčistí městečko Daisy Town důkladně od všech banditů a jiných nekalých živlů. Příliš důkladně – to si alespoň myslí jeho obyvatelé, kteří si na novou letargickou pohodu nemohou zvyknout. Rozhořčen takovým nevděkem pověsí Lucky Luke svoji šerifskou hvězdu na hřebík. Sotva však opustí město, přiřítí se bratři Daltonovi… (Itálie, USA, 1991)

BRAND24

  • Jednotka, 20:25 – drama Firma – Filmová adaptace stejnojmenného bestselleru J. Grishama, jehož protagonistou je ambiciózní absolvent práv elitní vysoké školy, který přijme lukrativní místo v dobře zavedené advokátní firmě. Záhy však zjistí, že se ocitl v nepříjemné propasti, neboť za honosným firemním štítem se skrývá organizovaný zločin. (USA, 1993)

  • Prima Max, 22:50 – drama Duel Frost – Nixon – Byla to největší válka, která se odehrála před televizními kamerami. Na jedné straně stál bývalý americký prezident Richard Nixon, který jako jediný obyvatel Bílého domu rezignoval na svůj úřad, aby se vyhnul hrozícímu odvolání. Na straně druhé se ocitl populární televizní moderátor David Frost. Jejich rozhovor byl napínavý jako ten nejprestižnější boxerský zápas a měl i stejný cíl – udělit tomu druhému K. O. (Frost/Nixon, USA, Velká Británie, Francie, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).