Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Dobrý voják Švejk, Parfém: Příběh vraha a Sophiina volba

26. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – česká komedie Dobrý voják Švejk – Osudy dobrého vojáka Švejka mnohokrát inspirovaly filmaře – vznikla řada hraných adaptací němých i zvukových, nechybí ani loutková verze. K neoblíbenějším patří dvoudílný přepis Karla Steklého, jenž si pro hlavní roli zvolil Rudolfa Hrušínského. Česká komedie (1956).
  • HBO, 20:00 – drama Prezidentské volby – Drama z produkce HBO sleduje prezidentskou kampaň Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Americké drama (2012).
  • STV 1, 20:10 – drama Parfém: Příběh vraha – Jean-Baptiste Grenouille má vlastnost génia – svým nosem dokáže zachytit, detailně popsat a charakterizovat všechny vůně, které se kolem něj mihnou. Okamžitě rozpozná jejich složení, míru použitých komponentů, čehož využívá pro výrobu těch nejúžasnějších parfémů na světě. Zoufale však touží po vytvoření dokonalé vůně. Naprosto zbavený citu se rozhodne vytvořit démonickou vůni, jejíž základní esencí bude vůně mladé dívky, nevinné a čisté. A učiní pro to vše… Americko-německo-španělsko-francouzský koprodukční film (2006).
  • ČT 4, 20:30 – hokejový přenos Rytíři Kladno – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Zápas hokejové Tipsport extraligy mezi Jágrovým týmem z Kladna a posledním Mistrem nejvyšší hokejové soutěže u nás.
  • Cinemax, 20:45 – drama Sophiina volba – Píše se rok 1947 a ctižádostivý mladý autor Stingo přijel do Brooklynu, aby se stal spisovatelem. Pronajal si byt v přízemí a pomalu se začal rozkoukávat v novém domově. Jeho sousedé zeshora, Sophie Zawistowski a Nathan Landau, jsou nádherný pár. Sophie je polská katolička, která byla vězněna v koncentračním táboře. Nathan je žid a když Sophie propustili z Osvětimi, zachránil ji před jistou smrtí. Americko-britské drama (1982).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).