Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: plážový volejbal, Kon-Tiki nebo 2012

19. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 14:30 – plážový volejbal ME 2017 Lotyšsko – Přímý přenos čtvrtfinále žen a semifinále mužů na evropském šampionátu v Jurmale.

  • Prima Max, 17:55 – akční komedie Velké nesnáze v Malé Číně – Hrdiny jsou sympatický řidič náklaďáku, jemuž v čínské čtvrti ukradnou kamión, a jeho přítel, kterému zase přímo před očima unesou snoubenku. Jak se brzy ukáže, za vším je Lo Pan, 2258 let starý čínský démon, snažící se získat hmotné tělo a ovládnout svět. Aby toho dosáhl musí obětovat dívku se zelenýma očima… (Big Trouble in Little China, USA, 1986)

  • ČT2, 20:00 – dobrodružný film Kon-Tiki – Norský mořeplavec Thor Heyerdahl uskutečnil s pěti přáteli legendární, 101 dní trvající a vysoce nebezpečnou plavbu v roce 1947. Režiséři Joachim Ronning a Espen Sandberg ve svém strhujícím dobrodružném filmu mapují přípravy expedice, ale především průběh plavby na voru Kon-tiki, která zásadním způsobem ovlivnila historii a přesvědčila veřejnost o skutečném průběhu osidlování Polynésie. (Velká Británie, Norsko, Dánsko, Německo, Švédsko, 2012)

UX DAy - tip 2

  • Nova Cinema, 20:00 – válečný film Zachraňte vojína Ryana – Ani sebelepší výcvik nemohl spojenecké vojáky připravit na to, co je čekalo po vylodění v Normandii. Přestože byli naplněni odhodláním a vírou ve vítězství, jen málokdo z nich bitvu o tento malý kus francouzského pobřeží přežil. Z pohledu kapitána Johna Millera je zřejmé, že si uvědomuje nebezpečí, které na jeho jednotku čeká. Netuší však, že to není zdaleka ten nejtěžší úkol, který bude muset se svými vojáky splnit. (Saving Private Ryan, USA, 1998)

  • Prima, 20:15 – sci-fi 2012 – Když před mnoha staletími po sobě Mayové zanechali svůj kalendář s jasným koncovým datem, popsali také, co bude následovat. Do dnešních dní stejnou věc objevili astrologové, numerologové odhalili vzory, které ji předpovídají, geologové míní, že už k ní dávno mělo dojít, a dokonce ani vládní vědci nejsou schopni zamlčet katastrofu biblických rozměrů, která na naši planetu čeká v roce 2012. V tomto filmu zjistíme pravdu o předpovídané povodni, která se ovšem neuskutečnila… (USA, 2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).