Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Noc na Karlštejně, Nejistá sezóna nebo Zítřek nikdy neumírá

24. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 13:30 – dobrodružný film Sedm let v Tibetu – Dobrodružná cesta rakouského horolezce Heinricha Harrera, který chtěl se svým přítelem na vrchol jednoho z nejvyšších štítů Himálají – Nanga Parbatu. Po útěku ze zajateckého tábora prošel celými Himalájemi až do tajemného světa Tibetu, kde se stal učitelem mladého Dalajlámy. Film je založen na skutečných událostech. (Seven Years in Tibet, USA, 1997)

  • ČT1, 20:00 – hudební film Noc na Karlštejně – Na hrad Karlštejn nesmí žádná žena! Přesto se zamilované Daniele Kolářové a neméně zamilované Janě Brejchové podaří přes přísný královský zákaz strávit na Hradě jednu noc v přestrojení. Film vznikl podle stejnojmenné divadelní hry, kterou v roce 1884 napsal Jaroslav Vrchlický. (Československo, 1973)

  • ČT 2, 20:00 – bondovka Zítřek nikdy neumírá – Když se bezohledný mediální magnát pokouší destabilizovat světovou ekonomiku přípravou střetu dvou velmocí, jen aby zvýšil zisk svého podniku, musí James Bond zasáhnout a zabránit rozpoutání 3. světové války. (Tomorrow Never Dies, Velká Británie, USA, 1997)

BRAND24

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Nejistá sezóna – S humorem, satirickou příchutí i s nádechem nostalgie líčí tato hořká komedie peripetie malého divadelního souboru, který má sice úspěch u publika, ale zároveň i stálé potíže s nadřízenými orgány. Zachycuje usídlování divadla na nové „štaci“ v nevyhovujícím sále periferního kulturního domu, průběh zkoušek nové hry i její premiéru, ale také epizody ze zákulisí. (Československo, 1987)

  • Prima Cool, 20:00 – animák Tučňáci z Madagaskaru – Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, ale i nejvýkonnější úderná jednotka. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. (The Penguins of Madagascar, USA, 2014)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).