Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Něžné kuře, SS-GB: Hitler v Británii nebo Kingsman: The Secret Service

18. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Nova Cinema, 13:35 – animák Za plotem – Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc – živý plot. Oportunistický mýval se postaví do čela zvířátek, která se rozhodnou svět „Za plotem“ prozkoumat… (Over the Hedge, USA, 2006)

  • ČT2, 20:00 – sci-fi SS-GB: Hitler v Británii (1/3) – Realizačně velkorysá adaptace bestselleru Lena Deightona SS-GB (1978, česky 1994). Temný thriller, vycházející z alternativní reality, v níž Němci v roce 1940 vyhráli leteckou bitvu o Británii a provedli úspěšnou invazi na ostrovy. (SS-GB, Velká Británie, 2017)

  • Prima Cool. 20:00 – fantasy Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje – Rytíři Jedi byli vyhlazeni a Impérium vládne galaxii pevnou rukou. Malá skupina povstalců se odváží vzdorovat a ukradne plány k nejmocnější zbrani Impéria, Hvězdě smrti. Imperátorův nejvěrnější služebník, Darth Vader, je musí najít a musí najít i skrytou základnu povstalců. (Star Wars Episode IV: A New Hope, USA, 1977)

UX DAy - tip 2

  • Prima Max, 20:00 – akční Kingsman: Tajná služba – Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price… (Kingsman: The Secret Service, Velká Británie, USA, 2014)

  • ČT1, 21:15 – komedie Něžné kuře – Líza Tanquerellová spěchala do práce jako vždy, ale tentokrát bohužel porazila na křižovatce jakéhosi muže na mopedu. Když mu poskytovala první pomoc, poznala v něm svého dávného spolužáka ze školy, ze kterého je nyní úctyhodný profesor řečtiny. Proč si nezavzpomínat na staré dobré časy a neříct si, jak to vlastně tenkrát bylo? A tak se potkala policejní komisařka Annie Girardotová s profesorem řečtiny Philippe Noiretem… (Tendre poulet, Francie, 1978)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).