Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Mikuláš a Alexandra, Já, legenda nebo Znamení

14. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 9:50 – Horská kola: ČT Author Cup 2017 – Přímý přenos z 22. ročníku závodu horských kol z Bedřichova v Jizerských horách.

  • ČT2, 20:00 – drama Mikuláš a Alexandra – Po téměř tři století vládla širé Rusi železnou pěstí Romanovská dynastie. Rusko se za tu dobu stalo jednou z nejmocnějších světových velmocí – a zároveň jednou z nejzaostalejších evropských zemí. Zemí, v níž drtivá většina obyvatel nežila, ale živořila, zemí, v níž jim byla upírána i nejzákladnější lidská práva. Ještě v roce 1904 však byl car Mikuláš II., který seděl na romanovském trůně od roku 1894, hluboce přesvědčen, že všechno je tak, jak má být, a že není zapotřebí žádných změn… (Nicholas and Alexandra, Velká Británie, 1971)

  • Nova Cinema, 20:00 – mysteriózní drama Znamení – Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Skutečnosti, které Graham odhalí během vyšetřování, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (Signs, USA, 2002)

BRAND24

  • Kino Barrandov, 20:20 – indiánka Tekumseh – Vychován byl v rodině obchodníka se zbraněmi McKewa, společně s jeho dětmi Simonem a Eileen, a vyrostl ve vzdělaného muže. Eileen ho miluje a otec i bratr nejsou proti. Tekumseh se však brzy přesvědčí, že ani poctivý McKew, který byl zvolen soudcem, nic nezmůže proti zvůli bílých osadníků, a odejde ke svým lidem. Je přesvědčen, že tam bude moci lépe bojovat proti násilnostem, kterých byl svědkem. Pod jeho vedením skutečně začíná vznikat spojenectví mezi indiánskými kmeny, což ale znepokojuje guvernéra Harrisona. (Tecumseh, Východní Německo, 1972)

  • Nova, 22:55 – sci-fi Já, legenda – Robert Neville je sice špičkový vědec, ale ani on nedokázal zabránit šíření nebezpečného viru, který byl vyvinut lidmi a nedá se léčit. Neville je z neznámého důvodu vůči viru imunní a jako jediný příslušník lidského rodu žije v troskách New York City. Možná je dokonce posledním žijícím člověkem na planetě. Už tři roky, den co den, vysílá do éteru svou zprávu a hledá další přeživší. Neville však není úplně sám. Ze stínů ho pozorují zmutované oběti celosvětové pandemie. (I Am Legend, USA, 2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).