Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Doktor Hollywood, Tah pěšcem nebo Moonraker

29. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 10:05 – western Podtrh – Rafe Covington (Tom Selleck) slíbil umírajícímu příteli, že se postará o bezpečnost jeho ženy a o ranč ve Wyomingu. Když ale dorazí se svou partou na místo, najdou ranč opuštěný a zanedbaný. Vdova zatím žije ve městě pronásledována neustálým žárlivým pohledem místního šéfa, který jí nadbíhá a drží ji v hrsti díky finanční závislosti. Vlastní totiž hypotéku na její ranč. (Crossfire Trail, USA, 2001)

  • Nova Cinema, 20:00 – romantická komedie Doktor Hollywood – Hlavním hrdinou pohodového a úsměvného příběhu je mladý ambiciózní lékař Benjamin Stone (Michael J. Fox), který by rád zkusil štěstí na vyhlášené hollywoodské klinice plastické chirurgie vedené doktorem Halberstromem. Cestou však zabloudí a kvůli krávě na silnici havaruje. Poškodí přitom svůj vůz, a co je horší, zbourá vlastnoručně dokončený plot soudce Evanse, který ho za to odsoudí ke dvaatřiceti hodinám lékařské služby v místním středisku. Zcela proti své vůli tak skončí v malém městečku Grady. (Doc Hollywood, USA, 1991)

  • ČT1, 20:00 – klasická komedie Marečku, podejte mi pero! – Jiří Kroupa, mistr v továrně na zemědělské stroje, by mohl povýšit. Musel by ovšem vystudovat večerní průmyslovku, čemuž se vehementně brání. Nakonec však podlehne naléhání členů dílenského výboru a na školu se dá zapsat. (Československo, 1976)

BRAND24

  • ČT 2, 20:00 – klasická bondovka Moonraker – Raketoplán Moonraker unesou při letecké přepravě přímo ze vzduchu. James Bond se při pátrání dostává do Draxova průmyslového závodu a tady zjišťuje, že Hugo Drax vyvinul nervový plyn, který by dokázal vyhubit veškeré lidstvo. Fanatický průmyslník totiž sní o orbitálním městě obývaném nadlidmi… (Moonraker, Velká Británie, Francie, 1979)

  • Kino Barrandov, 20:20 – životopisné drama Tah pěšcem – Robert James Fischer, světu známý jako Bobby Fischer, byl zázračným dítětem, které vyrostlo v šachového velmistra, jímž se stal už ve svých patnácti letech. Snímek představuje Bobbyho od dětství až po šachové mistrovství světa v roce 1972 v Reykjaviku, kde byl jeho soupeřem ruský šachista a mistr světa Boris Spasskij. (Pawn Sacrifice, USA, 2014)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).