Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Admirál, Světlo pro Světlušku 2017 nebo 300: Vzestup říše

21. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 10:30 – western Zbraně pro San Sebastian – Mexiko 1746. Pistolník Leon Alastray prchá před zákonem, ale nad uprchlíkem se slituje otec Josef a ukryje ho. Když místní zjistí, že kněz chrání kriminálníka, vyženou je oba z města. Společně dorazí do vylidněné vesnice, kterou terorizují indiáni. Farář je zabit ostřelovačem a Alastray poznává míšence Tecla, který by ho viděl rád jako nového duchovního vůdce. (Guns for San Sebastian, Francie, Itálie, Mexiko, 1968)

  • Prima Max, 17:55 – mysteriózní drama Mrtvá a živá (1/2) – V nejnovější adaptaci gotického románu Daphné Du Maurier se před divákem odehrává klasický příběh lásky a nenávisti. Bohatý šlechtic pozná ženu o polovinu mladší jako on sám. Nezkušené děvče rychle očaruje, vezme si ho, ale poté…(Rebecca, Německo, 1997)

  • ČT2, 20:00 – životopisný film Admirál – Režisér Andrej Kravčuk si ke zpracování zvolil výraznou postavu ruských dějin, jejíž jméno však bylo ve vlastní zemi dlouho zapovězeno: admirála Alexandra Vasiljeviče Kolčaka. Ten byl důležitou postavou rusko-japonských válek, později se v občanské válce postavil na stranu bílých a po jistou dobu měl dokonce ambice stát se novým vládcem celé Rusi. Film se zabývá nejdramatičtějším úsekem Kolčakova života mezi lety 1915 a 1920, kdy do admirálova života kromě revoluce zasáhla i bouřlivá láska. (Admiral, Rusko, 2008)

BRAND24

  • ČT1, 21:10 – benefiční koncert Světlo pro Světlušku 2017 – Charitativní večer na podporu nevidomých z prostor Pražské křižovatky. Přímým přenosem nás provedou Lucie Výborná a Zdeněk Piškula, vystoupí mj. Anna K, P. Malásek, E. Farna, Mirai, či Kühnův dětský sbor. (2017)

  • Nova, 22:55 – akční 300: Vzestup říše – Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěné úchvatným vizuálním stylem, se přesouvá na nové bojiště – na moře. Tady řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. (300: Rise of an Empire, USA, 2014)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).