Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Pelíšky, Dívka z budoucnosti nebo Milionář z chatrče

21. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 1, 20:00 – film Pelíšky – Příběh jedné historické generace – stárnoucích rodičů, dospívající mládeže a malých dětí. Pražská vilová čtvrť Hanspaulka, jemná poetika a humorná nadsázka jsou charakteristické pro mozaikové vyprávění paralelních životních osudů tří generací mužů a žen ve zvláštním období našich dějin v roce 1968. (Česko, 1999, podle knihy Petra Šabacha)

  • JOJ Family, 20:20 – psychologické drama Čas sluhů – Studentka medicíny je navzdory svému hezkému zevnějšku zakomplexovanou staropanenskou stydlivkou. Když ji zavrhne zbožňovaný student ekonomie, rozhodne se dokázat mu, že o ni někdo stojí. Uprosí jeho spolužáka, aby si ji vzal za ženu. Tím ho ale přebere své nejlepší kamarádce… (Československo, 1989)

  • ČT sport, 20:40 – Basketbalista roku – Záznam ze slavnostního vyhlášení tradiční ankety o nejlepší hráčky a hráče sezony 2016/17 z Mariánských Lázní.

BRAND24

  • Prima Max, 22:00 – drama Milionář z chatrče – Hlavní hrdina, mladík Jamal Malik (Dev Patel), sedí v televizním studiu naproti moderátorovi indické verze soutěže Chcete být milionářem a čeká na poslední otázku, která ho dělí od pohádkové výhry 20 miliónů rupií. Ještě před nedávnou chvílí ale byl chlapcem z bombajského slumu, chlapcem, který se narodil do světa bez budoucnosti, do světa nám nepředstavitelné bídy. (Slumdog Millionaire, Velká Británie, 2008)

  • Nova Cinema, 23:00 – mysteriozní Dívka z budoucnosti – Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. (Sound of My Voice, USA, 2011)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).