Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Malá mořská víla, Nejlepší přítel nebo Mária Terézia

25. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • JOJ Family, 13:30 – pohádka Malá mořská víla – Pohádkový film Malá mořská víla byl natočen podle stejnojmenné pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena. Vypráví o tragické lásce mořské bytosti k pozemskému princi, pro nějž obětuje to nejcennější, co má – svůj hlas a život. Příběh zahrnuje prvky opravdové lidské tragiky a životního dramatu. Proto je určen nejen dětem, ale i dospělým. Ve filmu byla použita řada náročných triků, velkou roli v něm hraje výtvarná stránka i pohybový projev představitelů obyvatel podmořského světa. (Československo, 1976)

  • ČT1, 14:25 – pohádka Císař a tambor – Pohádka vznikla na motivy pověsti o císaři Josefu II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. A na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora vracejícího se z vojny… (Česko, 1998)

  • ČT2, 20:00 – krimi komedie Podraz – Robert Redford a Paul Newman v legendárním filmu o geniálním dostihovém podrazu. Film je příběhem o přátelství dvou roztomilých podvodníků, kteří omylem okradou poslíčka, jenž pracuje pro jednoho z největších a nejuznávanějších gangsterů. (The Sting, USA, 1973)

  • ČT1, 20:00 – pohádka Nejlepší přítel – Premiéra velké výpravné pohádky o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. (Česko, 2017)
Nejlepší přítel.
Autor: archiv

Nejlepší přítel.

  • JOJ Family, 20:20 – sci-fi komedie Srdečný pozdrav ze zeměkoule – K Zemi se blíží létající talíř se dvěma návštěvníky z vesmíru. Promění se v pivní soudek a přistane na korbě náklaďáku. Když ho chce výčepní ve sklepě narazit, ozvou se zevnitř protesty a soudek vyletí otevřenými dveřmi ven. Druhé přistání ufonů, tentokrát v kontejneru na odpadky uprostřed skládky za sídlištěm, je zdařilejší. Mimozemšťané, zvaní A a B, vypadají jako normální lidé, jen oblečeni jsou poněkud staromódně. Jejich první cesta vede do bytu doktora Jánského, který byl vybrán Nejvyšším počítačem galaxie jako „naprosto průměrný, bezvýznamný člověk, který navíc neumí lhát…“ (Československo, 1982)

BRAND24

  • Nova, 20:20 – pohádka Čertova nevěsta – V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta a zakrátko se jí narodí holčička. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciferovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout smlouvě. (Česko, 2011)

  • Jednotka, 20:30 – historické drama Mária Terézia (1/2) – Premiéra první části výpravné koprodukční minisérie je inspirována strhujícím a vášní protkaným životem významné evropské panovnice, moudré a vzdělané císařovny, která výrazně ovlivnila život našich předků, a tedy i náš. Filmem si připomínáme loňské 300. výročí jejího narození. (Marie Terezie, Česko, Rakousko, Maďarsko, Slovensko, 2017)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).