Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: 12 let v řetězech, Zuřící býk nebo Více o vztazích svobodné matky

26. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:15 – drama Bella Mia – Stádo krav z menšího statku je kvůli podezření na BSE (nemoc šílených krav) odsouzeno k utracení. Zvířata nakládaná do vozů ale vycítí blížící se hrozbu, vzbouří se a pokusí se utéct. Lidé na ně začnou pořádat hon, ale stádo pod vedením krávy Belly se ukáže být v mnoha ohledech inteligentní a prozíravé a řadu nástrah prokoukne, zneškodní, nebo jim prostě unikne. (Česko, 2013)

  • Barrandov Plus, 20:20 – drama 12 let v řetězech – Solomon Northup měl milující rodinu, dobrou práci, talent, majetek, svobodu i právo na život. Žil idylický středostavovský život jako většina z nás. V jeden jediný nečekaný moment ale o to všechno přišel. Skončil jako otrok spoutaný v řetězech a jeho jediným osudem se stala dřina na plantáži „pod bičem otrokáře". Většinou doslova. Přesně to se v roce 1841 přihodilo. (12 Years a Slave, USA, 2013)

  • JOJ Family, 20:20 – komedie Samorost – I sebelepší předsevzetí se mohou hroutit, zvláště když se ozvou pozdní otcovské city. Hlavní hrdina sice přednáší na vysoké škole etiku a studentům vysvětluje principy správného chování, avšak sám prožívá mnohé zmatky a trable, když se dospívající dceři z prvního manželství pokouší zařídit protekci při přijímacím řízení na lékařskou fakultu. Z výřečného, sebejistého muže se tak pozvolna stává štvanec, jenž se navíc zpronevěřuje vlastním zásadám. (Československo, 1983)

UX DAy - tip 2

  • ČT 2, 21:45 – sportovní drama Zuřící býk – Příběh boxera jménem Giacobbe „Jake“ LaMotta, přezdívaného „The Bronx Bull“ nebo „The Raging Bull“, vítěze pásu Mistra světa ve střední váze. Jeho život byl sporný jak v ringu, tak mimo něj. (Raging Bull, USA, 1980)

  • Nova Cinema, 22:20 – drama Více o vztazích svobodné matky – Osamělá rozvedená právnička Jess Gradwellová to nemá snadné. Snaží se co nejlépe vychovávat tříletého synka, zatímco jí dospívající dcera Sara dělá značné starosti. Zakoukala se totiž do fotografa, s nímž se seznámila při plánování maturitní oslavy, a chtěla by už poznat slasti sexu. A k tomu všemu se ještě vynoří Jessin bývalý milenec Alex… (More Sex & the Single Mom, USA, 2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).