Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Sněžný drak, Andělé a démoni nebo Podivné dědictví

28. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – pohádka Sněžný drak – Princezna Laura vyrůstá bez maminky. Její otec, spravedlivý král, ji nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. Nikdo však neví, proč tak spěchá. Král na zámku uspořádá velký ples, na který přijede řada princů. Ale ten, kterého si vybere princezna, se panu králi nezamlouvá. Za vším totiž stojí dávná kletba… (Česko, 2013)

  • Prima Max, 20:15 – komediální western Podivné dědictví – Tomův otec má na smrtelné posteli jediné přání: aby se jeho syn vydal na Západ a konečně se z padavky změnil v muže. A protože je Tom poslušný syn, vydá se na cestu. V kufru má kompletní výbavu pro hon na lišku, neboť předpokládá, že tohle je ošacení, jakému kultivovaní Zápaďané dávají přednost. Když ovšem dorazí do cíle, čeká ho drsné probuzení. (E poi lo chiamarono il magnifico, Itálie, Francie, Jugoslávie, 1972)

  • Nova, 20:20 – mysteriózní drama Andělé a démoni – Když Robert Langdon objeví důkazy o znovuobnovení starověkého tajného bratrstva známého jako Iluminátičelí smrtelnému nebezpečí, které ohrožuje nejnenáviděnějšího nepřítele této tajné organizace: katolickou církev. (Angels & Demons, USA, 2009)

UX DAy - tip 2

  • ČT art, 21:25 – hudební film Dalibor – Stalo se za panování krále Vladislava Jagellonského, že byl odbojný rytíř Dalibor odsouzen k trestu smrti… Nedoceněný přepis Smetanovy opery překvapuje svěží originálností i ve srovnání s mnohem pozdějšími pokusy o převod hudebně dramatických děl na filmové plátno. (Československo, 1956)

  • Nova Cinema, 22:40 – akční fantasy Blade: Trinity – Wesley Snipes se vrací a jak se zdá, upíři konečně našli způsob, jak se ho zbavit. (USA, 2004)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).