Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Marečku, podejte mi pero!, Královský slib nebo Galakoncert Kapky naděje

15. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • ČT1, 20:00 – pohádka Královský slib – V království se chystají velkolepé zásnuby. Princ už dosáhl plnoletosti. Nastal čas, aby se oženil s dcerou sousední země. Dávný královský slib musí být naplněn! Princi se však chce do ženění pramálo. Více než dvorská etiketa a vlastní svatba zajímají jej okolní lesy, potok, ptáci. A především volnost. (Česko, 2001)

  • Prima, 20:15 – Galakoncert Kapky naděje – Zábavný program se spoustou hudebních hvězd, kterým vás provede David Gránský, Jakub Prachař, Libor Bouček a Jan Maxián. (2017)

  • Nova, 20:20 – klasická komedie Marečku, podejte mi pero! – Jiří Kroupa, mistr v továrně na zemědělské stroje, by mohl povýšit. Musel by ovšem vystudovat večerní průmyslovku, čemuž se vehementně brání. Nakonec však podlehne naléhání členů dílenského výboru a na školu se dá zapsat. (Československo, 1976; režie: Oldřich Lipský; hrají: Jiří Sovák, Iva Janžurová, Josef Kemr, Ladislav Smoljak, František Kovářík)

BRAND24

  • Prima Cool, 21:45 – sci-fi Timecop – Roku 2004 je cestování časem snadné jako otevřít ledničku. Jenže vracet se do minulosti je zakázané, ne aby lidé nemohli prožít svých patnáct minut slávy či uskutečnit svůj americký sen, ale protože tyto změny by mohly změnit přítomnost i budoucnost. Proto vláda USA vytvořila TEC, Jednotku pro kontrolu času. (Timecop, USA, Kanada, Japonsko, 1994)

  • ČT2, 22:05 – romantická komedie Kate & Leopold – Kate je typická moderní žena současnosti, pracující v reklamě. Leopold je vévoda z Albany, šarmantní džentlmen a svobodný mládenec z 19. století. Oba ale mají jedno společné – nevěří už tomu, že je možné nalézt skutečnou lásku. (USA, 2001)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).