Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: klasický Útěk, koncert Coldplay nebo první Transformers

11. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – sci-fi Transformers – ve vesmíru zuří válka dvou vyspělých mimozemských civilizací. Dosud se lidstvu vyhýbala, ale když tito vyspělí mechanoidi objeví na Zemi zdroj energie, jehož ovládnutí může jedné či druhé straně přinést konečné vítězství, promění se naše planeta v peklo. Klíč k onomu životně důležitému energetickému zdroji ale nevědomky ukrývá teenager Sam Witwicky, který jediný může lidstvo zachránit…

  • Prima Max, 20:15 – thriller Útěk - Steve McQueen prožívá v nudě a ve vzpomínkách na svou krásnou ženu Carol čtyři roky v texaské věznici za ozbrojené přepadení. Při návštěvě požádá manželku, aby šla za byznysmenem Benyonem a řekla mu, že dostane-li ho ven, je ochoten pro něj pracovat. Trest mu je zkrácen, ale po propuštění musí službu vlivnému a bezcharakternímu byznysmenovi oplatit. Protože chce skrýt finanční machinace svého bratra, přikáže mu, aby vykradl jeho banku.

  • ČT Art, 23:10 – záznam koncertu Coldplay – Ghost Stories - britští Coldplay se každé dva, tři roky pochlubí s kolekcí nových písní. Jejich šestá má český otisk. Booklet k albu je dílem výtvarnice Míly Fürstové, rodačky z Pelhřimova, v současnosti žijící ve Spojeném království. A hudebně? Kdyby každá skladba nebyla aranžérsky tak precizní a zvukově bohatá, má projekt Ghost Stories náladou nejblíže k první desce Parachutes.

Tipy C

  • Nova, 20:20 – komedie Muži v naději – může být nevěra základem šťastného manželství? Šarmantní bonviván Rudolf je o tom přesvědčen a tvrdí, že ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat. A hlavně se ženská nesmí nudit. Rudolf svou divokou teorii s úspěchem uplatňuje v každodenní praxi, a to s neutuchajícím elánem, který je u čerstvého šedesátníka záviděníhodný. O to víc pak nechápe naivitu svého nesnesitelně korektního zetě Ondřeje, který pro samé svědomité plnění povinností nevnímá, jak nebezpečně se jeho žena Alice začíná nudit…

  • Prima, 21:40 – komedie Slečna slušňák – ambiciózní agentka Sarah cestuje do Bostonu, aby tam odhalila totožnost drogového bosse. Musí ale spolupracovat s místní svéráznou policistkou, která je jejím pravým opakem. Rozdílnost povah a názorů je zpočátku na obtíž.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).